Abs & Ass

Heia folkens!

Slutten av uka og ei litta økt her altså putta inn i bloggen min. Nederst har jeg også lagt til min treningsliste fra Spotify, hør på den og se om den motiverer deg som den gjør med meg 🙂

Her er noen øvelser med fokus på ben/rumpe og mage. 

Mette Ulseth fra LA-lifestyle har forklart kort om hver øvelse  – viktig å ha riktig teknikk. Hun har også laget en kostholdsplan til meg som sørger for at jeg får i meg nok mat og proteiner slik at jeg bygger muskler.

Målet mitt er å bli sterk og jeg kjenner forandring for hver uke som går 🙂

Markløft

Mette sier:

Når du skal løfte markløft, så plasserer du føttene godt innenfor stangen.
Det finnes ulike fotplasseringer, men i utgangspunktet kan du stå ca skulderbredt med føttene. 
Når du bøyer deg ned for å ta grep, er det viktig at du har spenn i ryggen. 
Jo bredere grep jo lengre bevegelsesbane. Et smalt grep aktiverer i større grad latissimus dorsi (bredden på ryggen). Velger du et smalt grep, rett utenfor føttene vil du være som sterkest.
Få brystet opp og frem, mens du trekker skuldrene tilbake og ned. Armene lar du være rette under hele løftet.

Reverse hyper

Mette sier:

Hvis du skal gjøre øvelsen med kabel må du feste en «fotlenke» rundt ankelen, eller du kan benytte en strikk som du fester i en stolpe. Stram rumpeballen du trener og spark i fra.
Hold kontraksjonen på toppen i et halvsekund før du slipper beinet rolig tilbake, mens du fortsatt strammer rumpeballen.

 

Liggende lårcurl
Mette sier:

Du ligger på magen på benken med føttene under belastningsputene. Kneet skal være akkurat nedenfor kanten på benken. Fra utstrekt posisjon bøyes kne. Bøy føttene så langt som mulig, til de stoppes naturlig. Fra denne midtposisjon strekkes bena forsiktig ut igjen.

Benhev / mage
Mette sier:

Heng i egnet apparat med beina hengende rett ned. Løft så opp knærne mot brystet ved å knekke i hoften eller med strake bein for å få det tyngre. Bevegelsen bør gjøres rolig og kontrollert begge veier.

Beininndrag i slynge
Mette sier:

Legg føttene i håndtakene. Stå på strake armer og stram mage og rygg for å holde kroppen i planken. Trekk til deg bena ved å krumme magemusklene, ikke bruk for mye forside lår! Her gjør du en crunch. Brems på vei tilbake!

 

Takk til Karianne som er den beste treningspartneren <3

 

Håper Spotify-lista mi pumper deg opp!

Klem S

Når man ikke får sove

Dette innlegget skriver jeg 03:15 på en torsdags morgen. Det er stille rundt meg, det er fredelig ute og høstkulda fra vinduet mitt burde gjort meg søvnig men jeg får bare ikke sove!

Det er ikke det at jeg ikke er sliten, langt ifra. I det siste har jeg holdt på med ett prosjekt som kommer i 2018, som jeg enda ikke kan si noe om, bare at det er veldig spennene, nytt for meg og har tatt mye tid i det siste.

Jeg jobbet med det en del timer i dag. Rett etterpå dro jeg i studio på Whiteroom i Asker og hele pausen min på en ca 14 timers arbeidsdag var vel da jeg kjørte fra ett sted til ett annet. Så jeg skal være sliten nok til å kunne få sove.

Det er ikke det at kroppen dirrer av energi heller, i går hadde jeg en bentøff, bokstavelig talt, treningsøkt som gjør at lårene mine verker fortsatt og jeg kjenner det dunke i dem da jeg ligger i senga. (Blogginnlegg om det kommer i morgen) Bare det burde vel gjøre meg trøtt? At kroppen er godt brukt?

Alt er bra.

For tiden har jeg lite bekymringer og det er sååå deilig. Det er ikke alt jeg kan eller vil skrive om og dele siden det er viktig for meg å ha ett privatliv også men alle kjenner vel på at livet noen ganger byr på utfordringer. Akkurat nå er jeg i en kjempefin periode hvor jeg har det fint, så det skal vel ikke være bekymringer som holder meg oppe? 

Jeg har prøvd meditasjonsapper og Sleep Stories, jeg koser med hundene og teller sauer, det går ikke. Jeg har holdt meg unna koffein og sukker rett før sengetid og la meg i god tid.

Hvorfor får jeg bare ikke da til å sove?

Jeg trenger den hvilen jeg kan få da hverdagen min kan være hektisk så det er ergelig å ligge å stirre i det mørke taket når jeg heller kunne ladet batteriene.

Men men, jeg får vel gjøre noe hyggelig da, tenker jeg og setter meg ned og skriver til/med dere. Jeg spiller Plats vs. Zombies som jeg er hekta på for tiden og prøver også å lese en bok og tilogmed lytte til podkaster. Frustrerende

Så jeg googler :

“Hvordan få sove” og en artikkel fra side2 dukker opp : “Dette trikset kan få deg til å sove på 60 sekunder” 

Vel vel får prøve det da, det hjelper jo ikke å ha lyset fra macen i trynet heller. Wish me luck.

(Her står jeg da med se slitte tøflene og Star Wars nattbokseren min, kjæresten sin t-skjorte og ipad med spill på i hånden, det er forresten det eneste jeg bruker ipad til. Hvorfor jeg tar bilde av meg sjæl midt på natta og ikke har tatt av meg sminken vet jeg ikke men nå skal jeg dynke trynet i noe varmvann og øve på å puste)

Er det noen av dere som sliter med søvn noen ganger?

Har dere noen tips til hva man kan gjøre da?

NATTA!

 

 

25.09.2017

  

 

Q: Hei Sandra, jeg har også lyst til å jobbe med musikk sånn som deg, men vet ikke helt hvor jeg skal starte. Har du noen tips?

A: Det kommer an på om du spiller noen instrumenter eller om du liker å lage sanger eller om du liker å synge. Hvis du elsker å opptre for eksempel så kan du jo starte med å spille små gigs på små, hyggelige steder.

Jeg sang på eldresentrer jeg da jeg var 15, bare for å synge for noen. Jeg startet mitt eget barnekor da det jeg gikk i ble lagt ned og stilte meg oppå campingvogna på ferier og sang som barn. Nå har man jo Youtube, Soundcloud og sosiale medier som man kan markedsføre seg selv på, eller melde seg på en sangkonkurranse på tv som jeg gjorde 🙂

Det finnes jo mange fine kulturskoler og man kan skaffe seg privatundervisning i det evt. instrumentet man spiller.

Lykke til, si gjerne ifra om det er noe mer jeg kan bidra med 🙂

Q: Så deg på insta: Og for ett sammentreff, jeg lurte faktisk akkurat på to ting; Er du singel? Og vil du ble kjent med en helt kaos lættis fyr?

A: Heisann 🙂 Jeg har samboer men du er sikkert en herlig kaos lættis fyr som finner en heldig partner snart 🙂

Q​: Hvor lenge ser du for deg å holde på som artist? Og hva skal du gjøre etterpå?

A: ÅÅÅ gøy spørsmål! Hmm, jeg vil gjerne stå på den scenen så lenge publikum vil ha meg der. Jeg gjør jo også mer enn å jobbe som artist da jeg skriver låtene mine selv, også for andre så om jeg ikke står på scenen kunne jeg jo jobbet som låtskriver. Jeg har fått mye erfaring igjennom disse årene så en dag vil jeg hjelpe unge artister som vil frem og opp. Jeg vil studere psykologi på ett tidspunkt og holde foredrag om psykisk helse og mobbing. Jeg vil gjerne prøve meg litt som skuespiller en dag og kanskje være med i en musikal. Jeg tar også for tiden privattimer med barn som vil lære om synging og opptreden og det synes jeg er kjempegøy. Jeg blir liksom en slags sanglærer og vi gjør gøye leker ect for å lære.

Q: Hei Sandra. Er du singel?

A: Hei! Jeg har samboer jeg, nå snart på 3. året 🙂

Cola vs. Pepsi?

Svar: Må nok si Cola her 🙂

Hvilken sang av deg selv er du mest stolt av? 

svar: Jeg er veldig fornøyd med sanger jeg har skrevet som jeg føler har ett budskap som kan gi håp.

Som for eksempel Blue, som handler om mobbing og er en påminnelse til unge der ute om at de er gode nok som de er.

 

Jeg liker Vuggesang som jeg skrev da jeg var 17, om en venn av meg som mistet lillebroren sin i krybbedød. Jeg ville den sangen skulle være ett fint minne for han.

Jeg liker også Ta Me Dit, som jeg gav ut for ikke så lenge siden. Den går ut til barn og unge der ute som opplever vonde ting. Det kan være for eksempel vold i hjemmet som første vers handler om. Voksne har som regel mulighet til å komme seg utav vonde situasjoner mens barn har vanskelig for det. Ta Me Dit handler da om at man kan alltid, om ikke bare i fantasien kan rømme til ett trygt og bedre sted. 

Q: Du burde lage en sang om lyngbanden. Og hva er favoritt maten din?

A: Det var en god idé, hehe, til de som ikke har fått med seg hva “Lyngbanden” er så kom noen følgere på instagram opp med det da jeg hadde ne live-insta for noen måneder siden. De mente vi måtte finne på ett navn til det de kalte fansene mine. Jeg er utrolig rørt og litt rød i kinnene nå, takk. Kanskje jeg lager en låt snart dedikert til dere.

Min favorittmat tror jeg er taco, da kan man blande masse digg i en greie og det er perfekt.

Q: Hvilken bh-størrelse bruker du? Elsker bloggen din, Sandra! Stå på videre 🙂

A. Det var ett veldig personlig spørsmål, men siden jeg sa dere kunne spørre om alt så svarer jeg. I Victoria Secret BH (som jeg synes lager de som sitter best) bruker jeg 65 F.

Q: Hvis du kunne forandre en eneste ting med deg selv, hva ville det være?

A: Jeg skulle ønske jeg tok meg en utdannelse da jeg elsker å lære, men følte ikke at jeg hadde tid til det på den tiden da jeg var veldig travel med å bygge en artistkarriere.

Q: Tror du på Gud?

A: Jeg tror på at det er en kraft som er større enn oss, noe som er vanskelig å forklare, men jeg er ikke knyttet til noen religion.

Jeg tror på universet og på at det du sender ut – kommer tilbake til deg.

Jeg tror at sjelen aldri dør og at karma fungerer. Man må behandle andre mennesker slik man ønsker å bli behandlet selv. Jeg tror på kjærlighet.

Q: Kan du fortelle litt om din historie med spiseforstyrrelser og kanskje dine beste tips for å komme seg ut av det? Kjenner jeg går inn i en veldig mørk periode selv nå etter mange gode måneder.. Føles ut som det aldri skal ta slutt.

A: Dette har jeg tenkt å lage ett helt innlegg om siden det er ganske omfattende. Når det gjelder å komme seg ut av det så må jeg først vite hva du lider av, er det anoreksi? ortoreksi? Overspising eller bulimi?

For meg som slet med bulimi og overspising hjalp det å slutte å være så streng mot meg selv. Jeg fikk hjelp av en psykolog og sa til folk jeg stolte på at jeg slet. Det er viktig å være ærlig med seg selv og å tørre å sette ord på det, snakke om det. Så startet jeg i det små og kanskje gå fra å overspise og kaste opp flere ganger om dagen til å gjøre det mindre og mindre. Etterhvert ble det en seier for meg å holde meg til én gang om dagen, så startet jeg med å telle hvor mange dager jeg klarte å gå uten å kaste opp. Så øvde jeg meg på å bli mett av en posjon mat og heller spise oftere. Jeg trente, det fikk meg til å ville spise sunt og få i meg proteiner og vitaminer som kroppen trenger for å bli sterk. Til slutt hadde det gått så mange dager, uker og måneder siden jeg hadde det sånn så da anså jeg meg som frisk. Det var vanskelig og jeg har trillet mange tårer, men etter 9 år med å slite var det nok. Jeg skjønte at den eneste som egentlig, til syvende og sist, kunne hjelpe meg å bli frisk var meg selv så jeg bestemte meg for det. Håper du klarer det, vi kan gjerne holde kontakten, ønsker deg lykke til og alt godt, varm klem.

Q: Hvorfor spiller du så lite på sex? Du er jo rene nonnen sammenlignet med de internasjonale artistene.

A: Dette er ikke noe jeg tenker over rett og slett, jeg går med det jeg vil og vil jeg ha på meg en badedrakt på scenen så har jeg det, vil jeg gå med en kjeledress så gjør jeg det. Fette enkelt.

Q: Hvor gammel var du første gang du hadde sex? Hvor mange har du hatt sex med? Når bør/synes du man skal/kan ha sex? Usikker og redd men vil også

A: Jeg hadde sex da jeg fant meg en kjæreste jeg var glad i og trygg på. Jeg har hatt lange forhold så har ikke hatt sex med så mange. Jeg synes man skal ha det når man er voksen og ha det med noen man stoler på. 

Q :Hva bruker til barbering og intimbarbering? Råd til eventuelt røde nupper om du har hatt/slitt/sliter med det? Synes alt skal bort/ at det er det beste?

A: Jeg synes det er best, men vondest å vokse. Man kan bruke en mild skrubb på områder der man blir rød/får nupper. Jeg synes at man skal velge det helt selv 🙂

 

Er du en nysgjerrigper?

Hva tenker jeg på før jeg sovner? Hvorfor liker jeg ikke oliven? Hvem er mine forbilder?

På tide med en heart to heart, folkens.

Jeg kjører en Q&A // Spørsmålsrunde så jeg kan få oppdatert dere litt på alt som skjer for tiden og så er det alltid så hyggelig å høre fra dere <3

Skriv spørsmålet i kommentarfeltet!

Jeg samler sammen og svarer dere på mandag, for i helga er det studio <3

 

Stor klem S

 

 

Elsk hvem du vil

I går var jeg på premieren av “Jævla Homo” – en utrolig viktig tv-serie, med Gisle A. Gjevestad Agledahl.

Med denne tvserien vil Gisle redde ungdommer og sette fokus på fordommene nordmenn har rundt homofili. Jeg tror han kommer til å redde mange.

En av ti nordmenn har negative holdninger til homofile, viser nye tall. Da er det ikke så lett som man skal ha det til å elske den du vil i 2017.

første episode setter Gisle seg i ett utstillingsvindu på Karl Johan. Noen i crewet spør folk på gata hva de tenker Gisle driver med på fritiden, hva han liker, hva han er god til osv og hvor mange de tror han har hatt sex med. Alt de får vite, er at han er hetero, altså har en jentekjæreste ved navn Marte.

Det blir skrevet ned at han sikkert digger fotball og å henge med gutta, at han er glad i fredagstaco, pizza og at han har hatt sex med rundt 10-20 stk.

Da folk får vite at kjæresten hans heter Kenneth, blir det plutselig skrevet helt andre ting på vinduet. Som at han sikkert er dårlig i fotball, at han liker vegetarmat og kultur og at han har hatt sex med rundt 60 (!) stk.

Dette er beviset på at det ligger andre fordommer bak det å være skeiv.

I går ville vise at man skal kunne kysse og elske hvem man vil, derfor tok vi bilder av det. 

Jeg klinte til med både manageren min Rebeca, Ulrikke, Ida, Sophie Elise, Line og Malin. Jeg fikk også guttene i bandet mitt, som er heterofile, til å kysse for denne gode saken.

Og nei, det handler ikke om at det skal være “kult” å kysse noen med samme kjønn, som jeg ser noen har kommentert på sosiale medier. Det handler om å kunne elske hvem man vil, stifte familie og gifte seg med hvem man vil, holde hender på gata, kysse, være stolte. Å kunne være åpen om det uten å få rare blikk og stygge kommentarer slengt etter seg. Det er på tide at dette normaliseres nå!

Her kysser, hvis man kan kalle det det, en av mine beste venner Nicko hovedpersonen Gisle <3

“Jævla Homo” (som er det vanligste kallenavnet i norske skoler) SERIEN anbefaler jeg.

Se den HER

Har også lagt til musikkvideoen til “Blue” da denne låta handler om det å ikke bli akseptert for den man er, og kanskje, mobbet for det.

 

Jeg elsker dere 

 

5 ØVELSER FOR STERK RYGG OG GOD HOLDNING

Dette er øvelser jeg digger. Fokus på øvre del av ryggen, bryst og skuldre + en mageøvelse 🙂 

Omvendt flies

– tar mye øverst på rygg og skuldre

Benkpress

– bryst

Sidehev med manualer

– supert for å få definerte skuldre

Crunch i kabel

– En magedreper! Her har jeg pers i å ta mer enn kroppsvekten min. veldig gåy når du klarer det uten at knærne letter fra gulvet 🙂

Nedtrekk smalt grep

– Tar på bryst, triceps og øvredel av rygg

 

Det gjør så godt for hele kroppen å ha en god og stabil kjerne og en sterk rygg.

Hvilke øvelser digger dere? 🙂

 

 

 

Sjekk ut min siste singel på Spotify <3