Skulle ønske jeg fikk opplevd å rulle og hooke!

Da jeg startet på videregående meldte jeg meg også på Idol. Jeg var 16 og trodde ikke at noe mer skulle skje enn at jeg skulle få en erfaring med audition og kanskje en fin tur til Trondheim – stedet hvor Idol audition ble holdt. Men så gikk det jo min vei! Jeg kom ikke bare videre, men var i tillegg med i konkurransen i nesten ett halvt år.

På grunn av Idol, og alt som fulgte med det i form av senere plateslipp og turnéer droppet jeg halvveis ut av skolen. Jeg leste på egenhånd, men fikk dessverre aldri opplevd det å bli russ.

For meg er det å være russ det å glede seg med vennene sine, planlegge og spare til buss, bruke månedsvis i forkant på å drømme om hvordan alt kommer til å bli. Tenk hvor mye tid og energi man bruker på å planlegge noe om bare varer en liten måned? Er jo egentlig ikke så rart med tanke på at for mange er denne måneden kanskje et skifte mellom ung og voksen og noe som gir deg opplevelser du vil huske for resten av livet. 

Selvsagt er det mye festing, og det skal det være når man har studert i 13 år og skal studere i 3 til 6 år til. I russetiden møter man nye mennesker, får nye erfaringer, venner, kanskje kjæreste, korte flørter og opplever masse moro. Dette er moderne og viktig nettverksbygging for ungdom. Russen har et ufortjent dårlig rykte. I likhet med mange andre situasjoner så er det få som prøver å ødelegge for mange.

Da jeg skulle ha vært russ hadde jeg heller ikke anledning til å henge med vennene mine siden jeg var så travel, men jeg klager ikke! Jeg hadde en absurd og utrolig gøy ungdomstid som artist. Noen ganger skulle jeg bare ønske at jeg også kunne “rulle” oh “hooke”. Folk nevner det stadig “det var i russetida det/ I russetida skjedde det og det”

Når det er sagt så er det trist at russetiden har blitt så materialistisk og at det er et jag om å ha det største anlegget og den beste bussen. Håper det blir mer fokus på å ha det gøy sammen enn pengebruk og status. Når det er sagt så er det jo positivt at russen lærer å være ansvarlig, ovenfor penger, prosjekt, det å spare og det å jobbe sammen mot ett mål med andre, som de helt sikkert kommer til å oppleve i jobbsammenheng.

Jeg håper jeg blir invitert av noen russ til å rulle i år. Så kan jeg være den gamle dama på bussen som ber de skru ned lyden.

La russen feste og ha det gøy, det er snakk om 3 uker i året. Men, russen har også et ansvar ettersom de nå trer inn i de voksnes rekker. Fest med måte, vær snille mot hverandre og gjør de 3 ukene til de beste for deg selv og de rundt deg! 

Hvis ikke voksne, lærere, foreldre eller politi klarer å håndtere dette er det noe galt med de og ikke russen!

ps. Singelen min LIQR som slippes fredag går ut til russ, festglade mennesker, til de som vil ha ett avbrekk fra hverdagen av og til, og nei, det må ikke være alkohol i bildet, man kan også bare feire livet.

<3 Sandra