hits

Hjemmelaget frokostblanding

En ting jeg har savnet skrive om p bloggen er om mat. Jeg er forferdelig glad i mat, men ikke like flink til tilberede. Derfor vil en god venninne av meg som er flink til lage det meste, poste en oppskrift hver uke fremover. nsker gjerne vite om dette er noe dere vil ha mer av, og eventuelt hva dere vil ha oppskrifter p?

N over til Anna :) 

I starten av hver uke pleier jeg lage en batch med frokostblanding eller bedre kjent som granola. Det tar maks 10 min gjre klart, resten tar ovnen seg av. 

Du trenger: 

  • 1 ss smr
  • 1 ss honning 
  • 1 ss brunt sukker 
  • 1 dl eplejuice 
  • 250 g havregryn
  • 150 g forskjellige hakkde ntter (jeg bruker valntter, mandler og hasselntter)
  • 50 g solsikkekjerner 
  • 50 g sesamfr
  • En klype salt

Bland sammen havregryn, ntter, fr og salt sammen i en bolle. Bland eplejuice, smr, honning og brunt sukker i en kjele p lav varme til alt er smeltet. Hell s dette i den trre blandingen bland sammen med en slikkepott. 

Kle en langpanne med bakepapir og fordel blandingen utover langpannen. 

Plasser s midt i ovnen p 140 grader i ca 50 minutter. Rr gjerne i blandingen hvert 15. minutt slik at granolen fr en jevn farge. 

Avkjl blandingen tilsette det du mtte nske. Min favoritt er trket frukt. 

Ha det over i en krukke og nyt til frokost. Min absolutte favorittblanding er med vanilje kesam, cottage cheese og blbr. Har ftt inspirasjon fra Trinesmatblogg

nsker dere en fin uke! Kom gjerne med nsker til neste oppskrift.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar