Nøkkelen til bedre selvtillit

Jeg ligger i sofaen å scroller meg gjennom Instagram. Scroller forbi bilder på bilder med quotes, veltrente kropper, moteriktige bloggere og solfylte strender. Dette er bare noe av det som fyller feeden. Selvfølelsen skyter ikke akkurat i været her jeg ligger i joggis. Kan du kjenne deg igjen? 

                            

Det handler faktisk “bare” om å kontrollere disse negative tankene som strømmer på. Men det er ikke “bare-bare” det vet jeg alt om.

Hver avgjørelse du tar, kan være ett skritt nærmere målet ditt og mer lykke. Hvis du velger å la de negative tankene ta over, velger du feil retning. 

Husk at du ikke er dine tanker, du er bare den som tenker dem

Gjennomsnittsmennesker tenker opp mot 60.000 tanker i døgnet! 2500 i timen og 40 tanker i minuttet!  Noen tanker dukker opp utenfor vår bevisste kontroll men det du kan gjøre er å:

STOPPE OPP -> OBSERVER TANKENE -> AKSEPTERE -> GI SLIPP

Når du begynner å observere tankene dine istedenfor å automatisk reagere på dem, vil du oppdage at de får mye mindre makt over deg, 

“Tenkt positivt” kan folk finne på å si hvis du er lei deg eller deprimert. Det høres så enkelt ut og det kan være det. Men hvis noen lider av depresjon og angst så må vi også innse at det ikke bare er tenke positivt, da hadde det ikke vært en psykisk sykdom, det er en alvorlig lidelse som vi må ta på alvor. 

Dette innlegget går mer ut til de som har gode dager, men av og til lar de stikkende, dumme tankene ta over og ødelegge dagen vår. De tankene som sier at man ikke er god nok eller bra nok. FUCK DE!

Ved å jobbe mot hvor du vil og samtidig stadig minne deg selv på at du er bra akkurat som du er, gjør at hodet skaper en indre dialog som jeg mener er nøkkelen til bedre selvtillit.

 

Les også:

Dette innlegget “Oppnå drømmene dine” HER 

Det som gir meg ro på travle dager og travle tanker kan du lese HER

“Du er bra nok som du er” HER

 

<3 S

4 kommentarer

Siste innlegg