Kjære dumme deg

Kjære dumme deg, du som kryper opp under huden min og inn i hodet mitt når jeg egentlig skal føle meg fin, og bra, å smile ett ekte smil. Når jeg har på meg en fin kjole, håret er pyntet og sminken er det heller ikke noe galt med, men jeg vil helst ikke gå ut av døra pga deg. Du ødelegger alt noen ganger. Hvorfor må du det? Og hvorfor lar jeg deg gjøre det? Jeg liker virkelig ikke å ta bilde av meg selv, det er ukomfortabelt for tiden, det er din skyld. Instagrammen blir ikke oppdatert like mye som den burde, de som følger meg burde jo få oppdateringer om hva som skjer og med selfier og sånne greier, men det er vanskelig når man ikke føler seg helt bra med seg selv. Også tenker jeg, hvorfor ikke? Jeg er en frisk jente med en sangstemme og jeg har fått muligheter jeg kunne bare drømme om som lita, jeg har to fine hunder, gode venner, en snill kjæreste og nå har jeg kjøpt meg ett hjem, jeg er så lykkelig! Priviligert, heldig. Så hvorfor kommer du snikende og ødelegger litt av hverdagen min bare når det passer deg?

Utseendet er jo ikke viktig, nesten ikke, men nesten for mye. Det er forvirrende. Mange øyne ser på meg til tider og en vil jo vise den beste versjonen av seg selv på ett bilde, på ett fuckings selfie. Men hva hvis man er ok akkurat sånn som man er? Uten siste skrik av mote og sminke i trynet og en fit kropp, hvorfor er ikke det nok for deg du dårlige selvtillitt? Jeg vet at det ligger grunner helt fra barndommen hvorfor du er der, men du gir bare ikke mening lengre. Gir ikke mening at du skal bo inni meg, unge jenter og de som blir eldre som føler de må endre litt her og der for å føle seg bra nok, gutter som føler de ikke er sterke nok, elever som ikke føler de klarer å prestere godt nok, you name it. Du er ikke velkommen, fuck off. Vi er bra nok akkurat som vi er.

 

 

47 kommentarer
  1. Utrolig pen uten sminke, naturlig pen 😉
   Håper min fremtidige kjæreste ikke bruker sminke. Og heller bruker pittelitt sminke i spesielle anledninger, som F.eks vis vi skal på fest sammen etc…

  2. Det du skriver her burde stått på forsiden i alle landets aviser.
   Stå på Sandra…..din selvtillit kommer nok til å stige til himmels til slutt.
   Vi menn må si jaaaa til jenter/kvinner uten masse sminke…
   Og du er skikkelig naturlig flott på bildet her 🙂
   Håper andre jenter leser dette…det kan styrke deres selvtillit og…………..

  3. Flott skrevet, og jeg vet det er mange mange andre som føler de samme tankene som deg. Du er slett ikke alene.
   Forresten, du er utrolig fin uten sminke, naturlig pen.
   Stå på, Sandra 😉

  4. Kjempeflott skrevet. Du er en tøff dame som står på.
   Mange unge kvinner trenger å høre at de er ikke alene om å føle det de gjør. Du setter ansikt på dette og all respekt til deg.
   Stå på.
   Hilsen en helgelening.

  5. WORD! Håper virkelig dette innlegget når lenger ut her i verden. Enkelt, men allikevel så dypt.
   Takk for at du bruker stemmen din, og retter dette mot at utseende ikke definerer deg, men at du er mer en bra nok som DU selv er.
   Ha en nydelig dag!

  6. Flott skrevet, Sandra! Mange som har det sånn. Du er både tøff, sterk og utrulig flott uten sminke! Håper du slipper unna de tankene, for du er helt fantastisk som du er!

  7. lol, for et luksusproblem for en liten blond jente i Norge.
   Verden er fylt til randen av reelle problemer og yrende smerte og lidelse, og du klarer ikke å se forbi deg selv og dine små hang-ups. Du kan ta deg sammen og begynne å føle deg bra på grunnlag av ditt helt uutholdelige privilegium som norsk jente alene. Hvor mye tid tror du sultne syriske barn med to foreldre i minus og bombesot i kinnene har til å tenke på hvordan de ser ut? Hvis du bare begynner å ta fokuset vekk fra “meg, mitt og mine” og retter det utover mot andre og resten av verden skal du se at problemene dine slutter å eksistere. Egoist.

  8. Hvorfor ikke bare gi litt mer faen i hva folk mener. Du er ei pen jente med fin stemme. Dem som kommer med negative kommentarer gjør det kun fordi det får dem til å føle seg bedre.

  9. Chris: Jeg er helt enig med deg Chris ! Det finnes så mye, mye større ting her i livet enn utseendet, egentlig alt er større. Men jeg vet at det også finnes folk der ute, og ja, dette er nok ett problem som ikke finnes i u-land, men det vet vi ikke. Der er det en daglig kamp om bare å overleve. Jeg vet at jeg er heldig, og ja også priveligert, som jeg skrivet i innlegget. Dette var bare ett innlegget som var rettet mot selvtillitt, det kommer andre innlegg senere som vil ha større betydning.

  10. Flott skrevet Sandra. Ikke bry deg om sånne som Chris, det er sånne man ikke kommer unna. Ja det er sant at det er eksistensielle ting som trygghet, tak over hodet og tilgang på rent vann som naturligvis må vurderes som viktigere enn psyken. Til tross for det så er psykiske vansker svært aktuelt her i den mer privilegerte delen av verden, og det er viktig å stille opp for de som sliter uansett hva man sliter med. Selv om mange har det forferdelig i Syria så sliter fortsatt mange barn og unge med så alvorlige psykiske problemer her i Norge at de hver dag vurderer om de skal orke å leve videre. Hva mener du, Chris? Skal vi bare si til alle disse at problemene deres ikke er reelle fordi andre har det verre et annet sted i verden? Jeg mener at vi må hjelpe alle man kan her i livet, og Sandra er i en unik posisjon når det kommer til å kunne gjøre slitet med psyken til noe det kan være greit å snakke om. Stå på Sandra, du hjelper mange som sliter 🙂

  11. Prakteksemplar Chris! Her har vi ett innlegg, ett lite innblikk i noen tanker, ett øyeblikk. Allikevel er det noen som lager seg en konklusjon om deg som menneske. Jeg føler også at dette er nettopp hvorfor livet kan være utfordrende til tider. Et eneste øyeblikk, og allikevel ER du en egoist. Det er ikke lov til å lufte “trivielle” tanker. Du er heldig, ergo du skal ha det bra. Hele tiden. Sånn fungerer ikke mennesker, dessverre, og det er helt ok det også. Du er bra nok du også Chris, om enn litt bitter og giftig, det er lov det også 😉

  12. Så sinnsykt bra sakt Sandra. Har altid likt deg pga av at du som norsk kjendis faktisk tør å legge ut slike ting. Problemer mange sliter med og kansje kommer over eller kansje ikke, er et stort problem i norge og mange blir mobbet pga det også. For noen er livet en kamp uten like og mange gir opp og tar sitt eget liv, mange av de har problemer som dette som bare blir verre så jo CHRIS dette er en veldig viktig sak og synes Sandra er utrolig tøff som tør å være åpen så hun heller kan være et godt forbilde. Stå på Sandra du er naturlig,ekte og fantastisk 🙂

  13. Hei Sandra. Det du skriver her vil nok hjelpe mange med å ikke ta seg selv så høytidelig. Vi er faktisk bra nok som vi er, kun ett eksemplar av hver. Det er helt unikt og grunn nok til å være kjempestolte. Skjønner egentlig ikke hvorfor du sminker deg, du er jo en naturlig skjønnhet. Kjempevakker er du.

  14. Veldig fint skrevet. De skulle ønske de så ut som mennesket, derfor plager de deg. Det er en tøff kamp og kjempe men husk at mennesket er bedre. I seek Allah?s protection/shelter from Shaitan, the Accursed one.

  15. Ok, så jeg kommer tilbake for å legge til litt rettferd til det jeg skrev tidligere. Kun fordi jeg føler selv jeg var litt hardhendt og ikke helt meg selv tidligere, og ikke pga hylekoret av fans og whiteknights som håper på female brownie-points – den makten har dere ikke over meg.
   Var aldri intensjonen min å være videre støtende eller sårende. Du virker som en reflektert og ydmyk jente. Vi har alle rett til å føle våre subjektive problemer uansett hvor store eller små, og jeg ingen rett til å fortelle deg at det du føler er feil eller ei. Men vi burde være sterke nok til å ville ta litt ansvar for oss selv!
   jeg lever selv etter regler som spiller på at man må elske seg selv før man kan elske andre. Måten man gir til verden på er som det står i bibelen; din egen kopp må være så full at den renner over, slik gir man til andre. Men det sier noe om hvilket uhorvelig stort ansvar du har for å fylle koppen din. Så lenge man fortsetter å tenke smått og gå i trivielle feller som å dytte feil og giftig mat i kroppen, utsette seg for usunne ting og påvirkninger som sosiale medier, nyheter, giftige mennesker og å TENKE SMÅTT OM SEG SELV så er man faktisk på feil sti og det har fatale konsekvenser som man ikke alltid evner å se. Å henge seg opp i noe så infantilt som feil ved eget utseende er ikke annet enn en jævla metafysisk forbrytelse! Som du selv skriver, du er for faen bra nok, det er vi alle, gå nå videre! Ditt tilfelle er ekstra trist for du oppfyller faktisk samfunnets falske standard til hvor vakker man skal være. Vi har alle ubegrenset tilgang til god selvfølelse, vi er født med den evnen. Den bare drukner bort i det dustete bildet vi har av oss selv og i alt bråket og presset samfunnet vårt legger på oss. Dette er småtteri. Man kan velge når som helst å føle seg bra! Så ta litt ansvar, velg nå og tenk større!

  16. Ville bare si at jeg ikke skjønner hvorfor du og mange jenter er usikre på hvordan de ser ut uten sminke. Hva som er pent er gjerne subjektivt og derfor er det gjerne noen for alle der ute. Uansett.
   Hva prøver jeg å si? Jeg har hørt mange jenter gnåle om hvor stygge de er uten sminke, men så får man se de uten sminke og skjønner at dette synet deres er overdrevent da de fortsatt er vakre. Så ja. Til en viss grad skaper jenter de vrangforestillingene selv og til en viss grad skapes det i media, venner, familie og nærmiljø som det “perfekte”. Dessverre blir dette sannsynligvis enda mer gjeldende med “instagram og snapchat – generasjonen”…

  17. Hei Sandra. Jeg lurer på om du har spilt håndball noen gang? Jeg vil invitere deg til å delta på håndballtrening sammen med laget mitt i nadderud arena på tirsdag i neste uke klokken 15:30. Du trenger en håndballbag, en håndball, drikkeflaske, håndballsko til innendørs bruk i hallen, håndballdrakt, klister, klisterfjerner, håndkle, rehband-knebeskyttere, isposer, skadespray, teip til fingrene, ankelbeskyttere, svettebånd, en ekstra håndball og masse godt humør😀😀😊😊 du må ha håret i fletter med røde sløyfer i og sikk-sakk skille i håret. Vel møtt til håndballtrening sandra!! Du kommer til å kose deg masse og score mange mål!!

  18. Du ser helt fantastisk ut , uten sminke!!
   Du er naturlig vakker! Og ikke minst et hærlig menneske!❤️

  19. Kjære Sandra 💖 Du har ingenting å ha dårlig selvtillit for. Du er, og har alltid vært, nydelig både utenpå og inni 😍 Og du har en nydelig stemme…… bruk den og gi katten i den dumme stemmen som sier noe annet fra tid til annen! Og tenk på hva DU har oppnådd gjennom årene! Sikkert mange som misunner deg idag for at du klarte gjennomføre dine drømmer fra du sto på scenen på skolen som lita jente. Dine drømmer var å få ha sang som jobb, og det har du klart med glans 😍Sett nesen i sky og vær STOLT av deg selv!!!! Gla i dæ 💖 MBG

  20. Er rart hvordan man ser på andre at ingen sminke faktisk ser bra ut, men ikke på seg selv. Tror ingen hadde blitt skremt av å våkne ved siden av deg for å si det sånn. Ser naturlig pen ut spør du meg. Og jeg sier ikke sånn når jeg ikke mener det, tro meg på den.
   Men å sitte uten sminke selv? Føler meg såååå jævlig. Grrr. Men har vel noe med at noen sa til meg at jeg var en 5.5 på en skala fra 1-10 uten sminke. (Etter å ha blitt kjent med meg har han prøvd å moderere seg, og sier sminke eller ikke sminke ikke gjør noen forskjell lenger, og at han synns jeg er pen uansett. Men det var nå altså det førsteinntrykket jeg gav, og det er vanskelig å gi slipp.)
   Er større problem her i verden. Men lav selvfølelse er noe som må jobbes med. Du er naturlig pen.

  21. Jeg kan overhodet ikke fatte at noen vil deg noe ondt. For helt siden du slo gjennom i idol, så har du fremstått som en skikkelig godjente.
   I tillegg, etter min mening, så har du ikke bare deltatt i idol, men du har fremstått som idol for unge mennesker. For du har stått frem med at du ikke alltid har hatt det enkelt.
   Og hele veien har du forsøkt å skape gleder for andre med ditt åpenbare musikalske talent. Jeg er kanskje ikke målgruppen for din musikk, men jeg syns vitterlig det fenger. Denne “play my drum” er da absolutt “catchy”. Og du tenner sannelig på alle sylindre når det gjelder musikkvideoen.

  22. Hei, jeg vett du ikke spørr om et svar på dette innlegget, men jeg ville skrive en kommentar til deg.
   Den som snakker til deg er ikke deg selv husk det! Det er han onde som jeg kaller han(djevelen) etter den setningen forstår du at jeg er kristen. eneste måten jeg fikk fred fra de tankene som snakkte til meg var når jeg ga alle mine bekymringer til Jesus. Eg har hatt mye problemer med sånne tanier, prøvte å ta livet mitt opp til flere ganger pga jeg begynte å vvær enige med disse tankene då. Fordi en ting jeg lurte er at du kan ikke slåss med djevelen selv i din egen kraft. Han er mye smartere og sterkere enn menneskereg håpe dette blir noe du kan lese litt mer om, hvis du vil vite mer om dette. Eg anbefaler et skriftsted efeserbrevet 6:12

  23. Du er like fin på innsiden som det du er på utsiden, flotte og gode Sandra! En ekte inspirasjon for oss som gjerne sliter med personlig selvbilde. Fantastisk.

  24. Selvbildet vårt har to sider, Sandra, selvfølelse og selvtillit. Selvfølelsen er summen av barnets opplevelse av av å være velkommen, verdifull, av å bli sett, hørt og respektert, og særlig er det relasjonen til mor som er viktig. Selvfølelsen setter seg ved 6-årsalderen og lar seg ikke reparere, siden.
   Selvtilliten, derimot, er en variabel vi kan påvirke. Den bygges alt fra første gang vi dier mora vår, og er prestasjonsbasert. Den får et oppsving når vi presterer høyt, eller øker vår sosiale status, men effekten er ikke varig. Tidligere bragder falmer fort og selvtilliten vår trenger påfyll, av stadig nye prestasjoner. Vi sammenligner oss med andre, og særlig med våre likemenn, og så snart et nytt mål er nådd dukker nye opp i horisonten.
   Hvor viktige slike mål er for oss avgjøres, i stor grad, av selvfølelsen vår. Er den lav blir målene viktigere, er den høy klarer vi oss bedre med det vi alt har oppnådd, og en ting er opplagt: Et samfunn av individer med høy selvfølelse er mindre produktivt (for kapitalen vel og merke), enn om de har lav selvfølelse, og realiteten er at måten vi fostrer unger på (særlig i vår del av verden) systematisk bryter ned selvfølelsen deres. Det kan jeg fortelle mer om, om du er interessert, men for å knytte det opp mot utseende:
   Ditt status- og skjønnhetsjag er en kjemperessurs, Sandra, for alle med vett til å utnytte den. Gjennom presse og media blir du uavlatelig presentert for nye idealer, som du så sammenligner deg med, og så lenge du ikke skjermer deg vil du alltid forbli et offer. Ressursene du skulle brukt på barna dine (om du har noen), på å utdanne deg og bygge en solid plattform for resten av livet, svis av i en – evig tapt kamp – om et perfekt ytre, og kontoen for lykke går i minus.

  25. Du er svært søt som du er – enkelt og greit.
   Det feminine forsvinner og undertrykkes i dag, da alle skal være store, sterke, selvstendige, barske, røffe, tøffe ….. mm.
   Det er faktisk forskjell på kjønnene.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg