Pray for the world

Jeg våknet i dag til en mail hvor det stod at jeg har klatret enda høyere på radiochartsene i Frankrike, jeg ble glad. Det var helt til jeg så nyhtetene. Terrorangrep i Paris, i skrivende stund er 128 mennesker drept. Jeg gråt, jeg kjenner ingen franskmenn, men som Barack Obama sa så er dette ett angrep på menneskeheten, ikke kun ett land, ikke én by. Forferdeligheten minnet meg om 22. juli og jeg tenker det kommer til å rippe opp i minner hos alle. Tankene om hvor jævlig pårørende har det nå, en verden i sjokk og sorg.

Jeg sitter klistret til skjermen her nå, det kommer stadig oppdatering på antall døde og skadde som følge av denne tragedien. En ting jeg reagerer på er det at det er veldig mye fokus på hvorvidt det er noen nordmenn som er berørt eller ikke, er det avgjørende? Slik jeg ser det er det 128 MENNESKER som har trukket pusten for siste gang, og det er fullstending irrelevant om disse brukte sine siste åndedrag på å skrike i panikk på fransk eller norsk. Nå er det viktig at vi ikke bidrar til å spre hat, men kjemper mot forferdeligheten med godhet og kjærlighet. Vi må passe på at vi ikke slår en hel folkegruppe under en kam, men fokuserer på å bekjempe ekstremisme og de som trekker i trådene som fører til at noen mennesker ender opp med å ofre sitt eget liv for å ta andres. 

Love and compassion are necessities, not luxuries. Without them humanity cannot survive – Dalai Lama

#preyforparis #PRAYFORTHEWORLD

 

9 kommentarer
  1. Hatet der ute er allerede spredd, dessverre så er det for sent, dette vil akselere .Det er naivt viss noen tror at dette ikke gjelder hele Europa, den vestlige kultur og levesett. Jeg ønsker ikke krig, ikke vold, håper i det lengste at det vil roe seg, men realiteten forteller det motsatte, vi er i endring, det trygge vi setter så høyt er på vikende front, vi er på vei inn i noe som skal forandre alt det kjente for alltid. Men selvfølgelig Sandra, å gi opp er ikke noe alternativ, hverken for den ene eller den andre. God helg.

  2. Så fint du skriver, vannskelig å sette ord på en slik tragedie <3 Vil bare si at det er helt naturlig at norske medier prøver å finne ut om noen nordmenn er rammet, da er det jo et norsk apparat som må kobles inn og Paris er en by mange nordmenn har et forhold til. Men selvfølgelig er det en like stor tragedie uansett nasjonalitet <3

  3. Vi bør alle gjøre vårt for å fjerne hatet. I sær de som følger akkurat de samme drapsordrene som disse islamistene gjorde.
   La oss slippe til de moderate muslimene, de som tør stå opp mot kvinneforakt som Sarah Mats Azmeh Rasmussen, de som tør si islamistene midt i mot. Og alle de såkalte “frafalne” som nekter å tro på en morderisk gud.
   La oss også uteske de som mener det samme som morderne fra ISIS, og nekte de både finansiell og moralsk støtte. Slik at vi nettopp ikke skjærer alle under en kam, men heller kjemmer bort lusene.

  4. Hatet og hevnlyst ligger i menneskets natur likeså rettferdighetssans. At vi ikke skal hate ligger ikke i menneskets natur og nå skjer slike tragedier så ofte at lover og samfunnsordninger snart ikke kan holde naturen tilbake. Naturen er sterkest tror jeg og dere hørte selv at Frankrike ville ta i bruk alle midler for å gjengjelde terroren. Det er en 100% naturlig reaksjon og den gjelder nok enkeltmennesker også. Og det føles også rettferdig for de fleste. Men vi har lov til å drømme om et samfunn fritt for hat selv om det er aldri så naturstridig.

  5. ”Nå er det viktig at vi ikke bidrar til å spre hat, men kjemper mot forferdeligheten med godhet og kjærlighet”.
   Dessverre, Sandra. Disse islamistene og veldig mange muslimer ønsker en sharia-styrt verden, og det eneste dem forstår er øye for øye, og tann for tann.
   ————————————————
   ”La oss se på tallene fra noen av undersøkelsene fra de senere årene. Den britiske undersøkelsen «Living Apart Together» fra 2007 (Mirzi et al.) ser på en rekke relevante holdninger blant britiske muslimer.
   35 prosent foretrekker en islamsk offentlig skole fremfor en blandet offentlig skole;
   28 prosent foretrekker sharia-lov fremfor britisk lov (37 prosent i aldersgruppen 16?24 år);
   51 prosent mener muslimske kvinner ikke skal gifte seg med ikke-muslimer;
   43 prosent mener muslimske kvinner ikke skal gifte seg uten tillatelse fra sin mannlige verge;
   31 prosent mener apostasi (frafall fra religionen) er kriminelt og bør straffes med døden;
   61 prosent mener homoseksualitet skal være ulovlig;
   39 prosent mener sharia-lovgivningen ikke skal fortolkes med henblikk på å passe sammen med vestlige verdier;
   7 prosent beundrer al-Qaida (13 prosent i aldersgruppen 16?24 år);
   13 prosent føler seg ikke rettferdig behandlet i Storbritannia;
   57 prosent er uenige i utsagnet «En av fordelene ved et moderne samfunn er friheten til å kunne kritisere andres religiøse eller politiske synspunkter, selv om det fornærmer dem»;
   28 prosent støtter et kommunalt råds forbud mot alle avbildninger av griser i kontorlokalene sine.
   17 prosent vil integrere sharia i dansk lov
   En dansk undersøkelse gjennomført i 2009 av Capacent/DR, «Muslimer i Danmark», omfatter et mindre antall spørsmål som er relevante for emnet politisk islam.
   Her mener 17 prosent at sharia bør integreres i dansk lov;
   56 prosent at det bør være forbudt å kritisere religion;
   81 prosent at det burde ha vært forbudt å publisere Muhammed-tegningene;
   66 prosent at ytringsfriheten bør innskrenkes i visse tilfeller;
   24 prosent at kvinner skal tildekke håret når de forlater hjemmet;
   14 prosent at dødsstraff bør gjeninnføres i Danmark;
   7 prosent at terror er et akseptabelt middel til å spre et budskap eller protestere;
   21 prosent at Danmark selv har fortjent det hvis landet blir utsatt for terror (prosentangivelsene er svarene «helt enig/enig» i motsetning til svarene «hverken enig eller uenig», «uenig/helt uenig» og «vet ikke»).
   54 prosent mener homoseksualitet er «helt uakseptabelt/for det meste uakseptabelt».”
   Vær vennlig og les hele artikkelen under:
   http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Det-nytter-ikke-a-lukke-oynene-for-islamismens-aggressive-vekkelse-og-dens-politiske-program-7907245.html
   ————————————————-
   ”Viktig: Ikke alle muslimer lever etter sharia lover.
   Alle borgere må be fem ganger hver dag. Hvis det er tid for bønn, og du blir tatt mens du gjør noe annet, vil du bli pisket.
   Alle menn skal ha skjegg. Den riktige lengde er minst en knytteneve under haken. Hvis du ikke overholder dette, vil du bli pisket.
   Alle gutter skal gå med turban. Gutter fra første til sjette klasse skal ha svarte turbaner, gutter over sjette klasse skal gå med hvite turbaner. Alle gutter skal være kledd i islamske klær. Skjortekrager skal kneppes.
   Sang er forbudt.
   Dans er forbudt.
   Kortspill, sjakk, hasardspill og drageflyging er forbudt.
   Å skrive bøker, se film og male bilder er forbudt.
   Hvis du holder parakitter, vil du bli pisket. Fuglene dine vil bli drept.
   Hvis du stjeler, vil hånden din bli hugget av ved håndleddet. Hvis du stjeler en gang til, vil foten din bli hugget av.
   Hvis du ikke er muslim, gis følgende tillatelser i en overgangsfase: Du skal ikke utøve din religion der du kan sees av muslimer. Hvis du gjør det, vil du bli pisket og fengslet. Hvis du blir tatt i å forsøke å konvertere en muslim til din tro, vil du bli henrettet.
   Om du ikke kan følge islam, må du flytte til et annet land.
   Hvis du er kvinne:
   Du skal alltid holde deg inne i ditt hjem. Det sømmer seg ikke for kvinner å gå formålsløst ute.
   Hvis du går ut, skal du være i følge med en mahram, en mannlig slektning.
   Hvis du blir tatt alene på gaten, vil du bli pisket og sendt hjem.
   Du skal ikke under noen omstendigheter vise ansiktet ditt. Du skal dekke deg med burka når du går ute. Hvis du ikke gjør det, vil du bli alvorlig straffet.
   Kosmetikk er forbudt.
   Smykker er forbudt.
   Du skal ikke kle deg i iøynefallende klær.
   Du skal ikke snakke uten å være snakket til.
   Du skal ikke ha øyekontakt med menn.
   Du skal ikke le på offentlige steder. Hvis du gjør det, vil du bli pisket.
   Du skal ikke lakkere neglene dine. Hvis du gjør det, vil du miste en finger.
   Det er forbudt for piker å gå på skole. Alle skoler som underviser piker skal stenges umiddelbart [1].
   Det er forbudt for kvinner å arbeide.
   Hvis du blir funnet skyldig i ekteskapsbrudd, vil du bli drept ved steining”.

  6. Hat har vart spredt fra starten av. Helt siden andre verdenskrig tok slutt.
   Det vi ikke skjønner er at uskyldige muslimer går gjennom samme fase som jødene. Muslimer er målet USA renvaske disse folkene. Vi andre mennesker er hjernvasket av media.
   Det er utrolig mye hat mot uskyldige flyktinger som ikke har noe sted å gå og muslimer som er født og oppvokst i Norge blir kalt ISIS jæv*l på gata av fremmende folk.
   Jeg er ikke muslim, jeg er heller ikke fra midtøsten eller fra disse rike Saudi Arabia landene. Men jeg synes det er fullstendig urettferdig at det er kun muslimer som får skylden på alt. Hva med de som griper inn i krig og bomber hjem og uskyldige? Ikke glem at disse arbaiske landene var styrtrike i gamle tiderr. Tror folk ikke at de heller vil bo i sitt eget land? Men alt er knust og bare ruiner å se. De har ingen fremtid lenger.
   Siste ting jeg vil nevne er. Det er titusen ting som skjer der ute hverdag. Hvorfor er bare Paris hovedpunktet? Fordi de er hvite? Fordi de lever under et kristent land? Syria, Irak, Lebannon ble terroangrepet ogsåmæ. De to først nevnte blir terroangrepet hver dag og natt. Er det pga de er muslimer at ingen vil skrive om dem? De er uskyldige de også!!
   Vanlig sivilfolk som blir drept hvert sekund.
   Det gjør vondt i hjerteroten at de har blitt glemt og gjemt.
   Pray for the World!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg