Bilder lånt med tillatelse fra www.kakefabrikken.no
Hei dere!
I dag er siste dagen butikkene er åpne før 17.mai og da tenkte jeg å komme med et glutenfritt kaketips til dere! Jeg synes Pavlova er den perfekte kake til 17. Mai, ganske lett å lage er den og! Perfekt 🙂
Start med å lage bunnen:
4 dl sukker
6 eggehvitter
2 ts eddik (7%)
1 ts vaniljesukker
Stivpisk eggene før du litt etter litt tilsetter maisenna, vaniljesukkeret og sukkeret. Tilsett eddiken gradvis og pisk videre til røra er så stiv at den ikke flyter utover.
Jeg lager som regel disse på størrelse med en rund kakeform (ca 25cm). Når bunnen er slik du ønsker setter du bunnen på nederste rille i ovnen på 250°. Senk deretter temperaturen ned til 100 grader før du lar den stå en times tid, fortsatt nederst i ovnen.
Når bunnen er ferdig stekt må den avkjøles på rist, da skal den bli sprø utenpå og myk inni.
Det eneste som mangler da er å flytte bunnen over på et fat og vispe 3 dl kremfløte om til krem og pynte med de bærene du ønsker, evt. ha på et tynt lag med melis på toppen. Til 17. Mai synes jeg det er fint å bruke jordbær og blåbær, evt bringebær. Fargene blir veldig fine sammen!
Bilder lånt med tillatelse fra www.kakefabrikken.no
Enkelt og veldig godt! Håper dere liker den!
Klem fra Sandra
Skal du ikke svare på spørsmålsrunden?