hits

Personlig

Ikke kommenter hva jeg spiser!

De som har lest bloggen min i desember skjønner kanskje at jeg elsker jul og kan være flink til å romantisere den. Jul er jo den koseligste tiden på året! Julekos, julestrømper, julekaker, julegodt, julemat..

I julen skal alle være venner, selv om man egentlig kanskje ikke liker hverandre. Da skal alle smile, selv om de har det vondt. Da skal alle gi gaver, selv om de er blakke. Da skal alle elske vinteren, selv om man fryser. Da skal alle spise julemat, selv om det, for noen, kanskje er vanskelig nok å bare få i seg mat. Kanskje det er litt vanskelig å skulle "kose" seg, og kanskje det blir litt ekstra vanskelig rundt denne tiden siden du føler at du MÅ KOSE DEG, du også. Kanskje du må late som.

Jeg skrev et lignende innlegg i fjor (Til de som gruer seg til julematen) og vil gjerne si det igjen til de der ute som kjenner noen som sliter med spising, eller kanskje du er en som gjør det selv. Kanskje de eller du ikke vil innrømme at de/du har spiseforstyrrelser, men bare er litt FOR sunne. For de/oss (jeg var sånn tidligere) kan denne tiden av året være ekstra vanskelig. Iallfall hvis andre påpeker det.

Jeg skal ikke fortelle noen hva andre skal eller ikke skal gjøre, jeg vil bare si at jeg ville satt pris på om folk ikke kommenterte hva og hvor mye/lite jeg spiste. Jeg hadde ønsket, hvis jeg var vegetarianer, at folk lot være å si at jeg kun spiste kaninfôr fordi jeg ikke likte tanken på at ribben på bordet en gang hadde vært ett levende vesen. Jeg hadde ønsket at, hvis det var utenfor min trosretning å spise gris, at folk ikke kommenterte det, bare respekterte det. Jeg hadde ønsket, hvis jeg hadde hatt spiseforstyrrelser, at folk ikke stirret på meg for hvert tygg jeg tok. Jeg hadde ønsket at jeg ikke måtte lyve om, hvis jeg ville være sunn, hvorfor jeg ikke vil ha den og den julekaken. La folk få spise det de vil.

Personlig, fra en jente som slet i mange år med bulimi og overspising: Ikke kommenter hvor mye eller lite julemat og godteri jeg spiser, please. Takk.

Er det noen som kjenner seg igjen her? Kommenter gjerne under <3

LES OGSÅ:

NÅ KOSER VI OSS

DU ER BRA NOK SOM DU ER 

KJÆRE DUMME DEG

 

Happy - box

Jeg skrev at jeg skulle dele med dere julegaven jeg fikk i år som fikk meg til å gråte av glede. Verdens beste julegave!

Julegaven fikk jeg av kjæresten. Han kaller det "Happy-box"Dette kortet skrev gudbarnet mitt Jordan på 11 til meg <3 (han snakker om da jeg møtte opp på skolen hans

Lasse fant på å lage en "Happy-box" sammen med venninnen min Sophie Elise etter at han så at det fantes dager for meg som var tunge, dager da jeg ikke følte meg noe særlig verdt og dager med dårlig selvtilit. Han fikk en snekker til å lage boksen og 33 av venner og kolleger til å skrive små lapper (som han laminerte) med ord som beskrev hva som var bra med meg og hvorfor de var glade i meg. WOW!

Jeg ble så rørt! Han sa at når jeg har dårlige dager så skal jeg lese disse kortene og smile igjen. Jeg skal legge andre gode minner i denne boksen, jeg skal legge feriebilder, favoritt cd´en min av India Arie og suvenirer som betyr noe for meg.

Jeg føler meg som verdens heldigste jente.

Tusen takk til venner, famile og kjente som tok seg til til å skrive disse fine ordene. Takk til verdens beste kjæreste.

LES OGSÅ: 

KJÆRE DUMME DEG

NÅ KOSER VI OSS

DU ER BRA NOK SOM DU ER

JEG SKAL KJEMPE FOR BARN OG UNGE MED PSYKISTE LIDELSER

 

Fra en lykkelig Lyng <3

 

 

 

For en respons!

Hei dere kjære, kjærlige mennesker.

Jeg vil bare takke dere for de fine tilbakemeldingene etter blogposten min "Nå koser vi oss"

Nå har jeg snart ringt til seksti mennesker og hatt hyggelige samtaler i går og i dag.

Dette må være noe av det fineste som har skjedd meg på lang tid. Med noen snakket jeg med en stund. Før jeg ringte var vi ukjente, etter samtalen følte jeg at vi på en måte kjente hverandre litt. At jeg hadde fått en ny venn. At vi forstod hverandre. Takk for de samtalene, dere vet hvem dere er.

Noen samtaler ble korte, men vi fikk sagt GOD JUL. Noen svarte ikke, kanskje fordi de var travle eller ikke svarer noen som ringer med skjuld ID, kanskje vi snakkes en annen gang.

Min julaften har vært helt perfekt. Dagen startet tidlig da jeg måtte opp 06.00 for å gjøre meg klar til å dra til God Morgen Norge. Mamma og stefar Yngve, lillesøster Andrea og hennes kjæreste og min Lasse stod grytidlig opp bare for å få ha julefrokosten sammen med meg. Det gjorde meg veldig glad,alle vet at det er drit å stå opp tidlig på en fridag så det satte jeg pris på.

På God Morgen Norge snakket jeg om ensomhet og familie (Se intervjuet HER) og sang "All I Want For Christmas" (sjekk video HER) Etterpå kom Lasse å hentet meg og vi leverte noen julegaver før vi dro hjem til hans familie. Jeg fikk også en julegave som fikk meg til å gråte, det skal jeg skrive mer om senere, nå skal jeg se julefilm <3

 

🎄

Et bilde publisert av Sandra Lyng (@sandralyng)

Nå koser vi oss!

"Nå koser vi oss", sier mamma, og det gjør vi ofte sammen. Jeg er sammen med mamma og stefar Yngve, mormor og lillesøster Andrea så mye jeg kan. De er familie, det kjæreste jeg har. Jeg setter så stor pris på de, samtidig som jeg vet at det er mange der ute som ikke er så heldige å ha familie rundt seg i julen. Jeg er kanskje ekstra heldig for kjæresten min har også en fantastisk familie som har tatt meg godt imot og der skal jeg være på julaften.

Jeg tenker på de som ikke har noe sted å være julaften, eller noen å feire sammen med. Jeg skulle gjerne samlet dere hjemme, bli kjent med nye mennesker, vise at ingen er alene egentlig, det er alltid "oss" om vi kjenner hverandre eller ikke. Sånn kan det ikke bli i år da jeg skal feire hos andre MEN jeg vil gjerne ønske de/dere god jul, personlig. Hvis det er noen som føler seg alene på julaften, kan ikke de sende meg en mail med telefonnr deres til lillelyng@gmail.com så ringer jeg og ønsker god jul til de som vil det.

Julen kan noen ganger være litt "krampaktig", derfor overskriften: "Nå koser vi oss". Man SKAL liksom kose deg i julen, være med familie, ha råd til julemat og gaver. Jeg velger å tro at de som har dårlig råd, kjenner ekstra på det i julen. De som ikke har sine kjære rundt seg lengre, av forskjellige årsaker, kjenner ekstra på det i julen. De som er ensomme, kjenner ekstra på det i julen. Denne bloggposten går ut til dere.

La meg ringe å si god jul <3Snakkes ! 

Varm klem Sandra

 

Selma 10 (70) år!

I forrige uke ble lille hunden min Selma 10 år!

Og for noen flotte år vi har hatt sammen, hun liker turer, kosing på magen, ALL slags mat og å bjeffe på vaktmestere. Hun er min beste venn :)

Her er du Selma, sammen med "broren" din, som ble 4 ganger så stor som deg, Lukas i 2011.

Selma du er kul!

Jeg elsker å sove sammen med deg

Du er så god og snill

Da du traff han frekke fyren her, ble du så gravid at du ikke kunne sitte skikkelig.

Noen uker senere fikk du 3 friske valper.

Vi beholdte den miste, den som var mest redd, rar og som var helt lik deg, Lassi <3


Og dere ble bestevenner

Her er familien.

Mormor har passet deg masse, vi er glade i henne

Takk for at du får meg opp hver morgen til frisk luft, jeg elsker å gå på tur med dere.

.. og jeg elsker deg <3 

Takk for all glede du har gitt og gir meg hver dag.

Klem S
 

Juletradisjon 2 - Julevindu og pepperkakebaking

Har jeg fortalt at jeg elsker jula ?

Tid for ro, hygge, koselig julemusikk. Det er akkurat som om skuldrene senker seg og jeg smiler når kinnene mine blir røde av vinterkulden ute.

Jeg elsker koselige julefilmer, pepperkaker, gløgg og mandariner. Jeg liker nedtellingen til jul, pakkekalender (Jeg har laget en til kjæresten min) og karamelliserte mandler.

I år inviterte jeg mamma hjem til meg for å lage pepperkaker til spising og pynt. Jeg ville ha ett sånn jule-vindu som de hadde i Jul i Skomakergata, noen som husker den serien? Min favorittjuleserie !Her baker vi pepperkaker og lager julestemning i vinduet:
Nå er det 19 dager igjen til julaften <3

 

S

#jul #julestemning

 

Juletradisjon 1 - Pepperkakehus

Nå nærmer det seg jul og jeg har bestemt meg for at jeg fra i år av skal skaffe meg noen tradisjoner, jeg er jo snart voksen og greier og har tross alt fått meg ett eget hjem.

Så, den 1. desember blir det pepperkakehusbygging, ok, dette var ikke det fineste pepperkakehuset du har sett kanskje, men koselig nok :)
Jeg har nå spist seigmenn til frokost (anbefales ikke, men det gir energi i en 20 minutter til styrketrening :)

Hva er dine tradisjoner?

Ha en fin dag <3

S

Juleglede med P3

Det er 1. desember og bare 23 dager igjen til jul!

Jeg elsker jul og ble veldig glad da jeg ble spurt av Christine og P3 om jeg ville være "P3nisse" i år og vise litt juleglede.

Jeg skulle velge ut en person som betyr mye for meg og spre litt julekjærlighet.

Jeg valgte å overraske gudbarnet, og favorittgutten min Jordan på skolen og gi klassen kaker og synge en julesang.

Jordan ble litt rød i ansiktet og flau (han er 12 år) men sa til meg at han satte kjempestor pris på det!

Han er en godgutt, snill, flink på skolen, noen ganger bedre enn meg i tv-spill (noe jeg ikke setter pris på) og er rett og slett den personen jeg syntes fortjente det mest.

Se video og hele storyen på Instagram 

Så god 1. desember og før-jul folkens.

 

Jeg teller ned dagene,

 

Hilsen ei som elsker jul <3

Studiotid på søndag

I dag kunne jeg sove til 11, men fortsatt var klokken bare 10 :)

Det gjør at jeg føler jeg får en time eksta ut av dagen. Det er søndag, og det er en fin en.

Sola skinner ute og jeg er glad jeg bare hadde en tv-kveld hjemme med kjæresten og ostepop i går, det gjør at jeg i dag har masse energi som jeg kan bruke i hjemmestudioet mitt.

Jobber nå med noen track både fra Nashville og Atlanta, det er så spennende å deilig å kunne ta med kaffekoppen, i pysjen og bare "bænke" seg ned i godstolen foran høytalerne, macen og micen.

 

Finally : MY OWN STUDIO!

Et bilde publisert av Sandra Lyng (@sandralyng)

 

Nå kan jeg lage demoer på kort tid uten å være avhengig av noen andre.

På fredag hadde vi halloween/inflytte/bursdagsfest hjemme hos oss, ca 50 stk fikk vi inn i denne lille leiligheten, det var dritgly. Jeg kledde meg ut som wonder-woman, men egentlig bare fordi jeg var litt sent ute og det var det fineste kostymet jeg fant som de hadde igjen på Standard i Oslo. Ville egetlig være sånn død brud. Det får bli til neste år. Nå er Sandra sin Halloweenfest en tradisjon.

 

Takk folkens for en episk innflytte-Halloweenfest ! 👻 (fikk dessverre ikke med alle på bildet)

Et bilde publisert av Sandra Lyng (@sandralyng)

 

Ha en fin dag dere også ! Håper helgen deres var fin. Kledde dere dere ut? 

Isåfall, hva som?

 

Klem S

Svar på spørsmålsrunden - DEL 2!


 

- Hvor mange barn vil du ha? og har du noen navn på dem?

Jeg har alltid ønsket meg 3 barn! Navn vet jeg ikke enda :)

- Hvilket sted syntes du det er best og være her i norge?

Jeg elsker sørlandet på sommeren, og Nord-Norge på vinteren! 

- Hvordan har du det for tiden?<3

Jeg har det veldig bra! 

- Hva hadde du jobbet med og hvor hadde du bodd hvis du ikke hadde blitt artist? 

Da hadde jeg nok jobbet som psykolog og kanskje bodd et varmere sted :) 

- hva er det beste sminkemerket syntes du?

Jeg elsker Glow Minerals! Jeg er så heldig at jeg får produkter fra de i tillegg, men det er helt klart min personlige favoritt! 

Det fine med Glow Minerals er at det er mineralmakeup, så det er ekstra bra for huden. I tillegg inneholder det UV-beskyttelse, har super dekkevne og sitter på hele dagen :) 

- hva synes du om fotball?
Fotball er en morsom lagsport. Kjæresten min heier på Liverpool og ser på hver eeeneste kamp, så om jeg vil eller ikke så ser jeg ofte på fotballkamp!  ;)


- liker du best og være med gutter eller jenter?

Jeg har både nære gutte- og jentevenner så det blir umulig å velge :) Liker begge deler! - Jeg har funnet ut at jeg har intoleranse for både laktose og hvete. så jeg lurte på har du noen sunne tips til mat som ikke tar for lang tid å lage? :D

Det har jeg! Sjekk ut noen av mine tidligere blogginnlegg om det :) 

Havrepannekaker

Hjemmelaget frokostblanding

Amerikanske pannekaker 

- Hva fikk du til jul? 

Jeg fikk faktisk Nintendo Wii! Perfekt gave <3 

- Hvor skal du opptre i sommer? 

Det kommer et innlegg om det i løpet av uka :) Denne uka opptrer jeg på Fetsund, Bardufoss og Spydeberg! 

- hva du synes generelt om tatoveringer? Og hvis du skulle hatt noe selv, hva ville det vært? og hvor?Tatoveringer kan være kult, spesielt hvis de er litt morsomme eller det betyr noe for personen :) Jeg har alltid ønsket meg en Super Mario-tatovering, som jeg også synger om i denne låta: 

- Hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd i livet?

Musikken min og karrieren jeg har klart å bygge meg opp! Jeg er stolt og fornøyd med at jeg faktisk kan leve av drømmen min, være omgitt av gode venner og har kommet meg gjennom perioder som har vært vanskelige. 

 

- Sandra

Svar på spørsmålsrunden - DEL 1!

 Det tok litt lenger tid enn planlagt å få ut svarene på spørsmålsrunden, men her er de endelig! 

 

- Hvordan blir man signert som låtskriver?

Man tar møter med noe som kalles Publishere og viser til sanger du har skrevet, liker de låtene kan det hende at man blir signert.

- Hvor mye tjener man på det, for eksempel per sang?

Det kommer an på hvor mange som har lyttet til sangen din og hvor mange prosenter du har av låtskriverdelen. Ofte er det sånn at hvis man er to stk som lager låta, en produsent og en låtskriver så deles det 50/50. Er det slik at flere er med deles kaka mer.

- Går det fint å bare være låtskriver, eller bør man også være musikkprodusent?

Man klare seg som låtskriver men det er ikke enkelt, man tjener mere penger på å også produsere sanger.

- Hvordan kan man gi sangen til en artist? (hvordan kan man komme i kontakt med artisten)

Gå inn på hjemmesiden, twitterkonto eller noe å finne kontaktinfo til artisten, ofte kommer du i direkte kontakt med manager som da vil ta "saken" videre.

- Kan man sitte hjemme, eller bør man dra til "der det skjer"?

Man kan sitte hjemme å skrive såklat, kanskje bare ta opp idéene på telefonen eller Garageband men jeg foretrekker å være i studio sammen med produsenten.

- Bør man ha manager, i så fall hvordan får man det og hvor mye koster det?

Man bør ha en manager som kan ta seg av businessen rundt det å være låtskriver/artist, da kan du fokusere kun på å være kreativ. Vanligvis tar de ca 20% av inntektene dine.

- Kan det fungere som en hobby eller er det lurest som en heltidsjobb?

Kommer an på om/når du tjener nok penger til at det kan være en heltidsjobb :)

- Kunne du tenke deg å opptre på privat arrangement?

Absolutt, dette gjør jeg ganske ofte :) 

- Hvilke musikkprogram bruker du til å lage låtene dine? 

 Det kommer litt an på egentlig. Hvis jeg får en idé til en melodi pleier jeg å enten ta den opp på melodien eller på Garageband så jeg ikke glemmer av den.

- Hvordan begynner du å skrive på tekstene dine? 

Dette kan være veldig tilfeldig! Jeg kan sitte på trikken for eksempel og få en idé til en tekst, ellers er det jo også vanlig å møtes med flere musikere og/eller låtskrivere og lage gode tekster sammen! 

- Hvorfor valgte du å begynne å blogge? Er det bare på grunn av at du er en A-kjendis eller er det fordi du ønsker å nå ut til fansen på en mer personlig måte?
Jeg valgte vel å begynne å blogge for å ha et sted jeg kunne kommunisere bedre med dere på. Et sted jeg kunne lufte hodet litt og gi dere et innblikk i min hverdag :) 

 - Du er alltid så positiv, så lurte på har du i det hele tatt dårlige dager?
Selvfølgelig har jeg dårlige dager, det tror jeg alle har. Men jeg synes det er viktig å prøve og fokusere på det positive, da blir dagen mye bedre :)


- Hvordan føler du at livet ditt er akkurat nå?

Akkurat nå føler jeg livet er veldig bra. Det er masse som skjer med musikken, jeg jobber mye, har en fantastisk kjæreste og gode venner rundt meg! Det kjennes bra!

- Finnes det noen sjanse for at man kan se deg på tv igjen i den nærmeste fremtid?

Hehe, plutselig dukker jeg opp! 

- Vet du det skal være en kjendis Farmen? I så fall kunne du tenke deg å være med?

Det hadde helt sikkert vært spennende å vært med på men akkurat nå skal jeg fokusere på musikk. 

- Hva synes du om fansen din, som har fulgt deg hele veien fra da du var med i Idol?

Fansen min kan summeres opp i et ord: Fantastiske! Dere betyr alt for meg. <3 Jeg elsker dere, de/dere er grunnen til at jeg har mulighet til å stå på scenen og inspirerer meg hver dag til å stå på. Takk for at at dere støtter meg og gjør drømmen min til virkelighet. Jeg setter så stor pris på dere og derfor vil jeg gi tilbake, tilbake til de som sliter, som har det vondt, for jeg vet at det er mange av mine støttespillere der ute som har det. Det gir meg mot til å fortelle min historie og prøve å hjelpe på min måte. Jeg elsker å møte de/dere, ta bilder og gi en klem og når jeg ser de/dere synge med på låtene mine på konserter blir jeg rørt. Dere/de er ALT!

- Hvordan går det med kjærlighetslivet ditt, er du lykkelig nå?

Jeg er veldig lykkelig :)

- Synes du det er slitsomt å være i media og bli skrevet om titt og ofte.

Litt både og, for det meste er det bare hyggelig :) 

- Hvor mye ville det kostet, dersom man ville ha booket deg til en privat sommerfest?

Det varierer ut i fra hvor lang konserten skulle vært, hvor mange musikere jeg har med meg, beliggenhet osv. For booking kan dere kontakte managementet mitt erland@motormouth.no :) 

- Øver du hver dag og hvordan øver du?

Det blir øving de aller fleste dager. Hvordan jeg øver varierer, jeg øver mye med bandet mitt, men må jo også øve en del for meg selv ved siden av. Da øver jeg på alt i fra å få på plass en god sangteknikk, tekst, fraseringer, gangen i en evt låt osv. Man får aldri øvd nok og hver gang før jeg skal på scenen varmer jeg opp stemmen og strekker, det er veldig viktig å ta vare på den siden det er "instrumentet" mitt. Det finnes mange eksempler på stemmer som ikke har holdt ut hvor store artister måtte ha avlyst turnéer ect. Det håper jeg aldri skjer meg, derfor prøver jeg å holde stemmen og kroppen i form. Nå som jeg har konserter 2-4 ganger i uka er det veldig viktig.

- Hva er det beste med fansen?

Det beste med fansen er helt klart den fantastiske støtten jeg får fra dere - uansett! Dere er alltid positive og heier meg videre hvis jeg skulle stå litt fast. Uten fansen hadde jeg ikke vært der jeg er i dag :) 

- Hva syntes du om The main level?

Hehe, gutta er herlige! Er vel ikke så mye å ikke like ved de, bra musikk og herlige folk :) 

Stay tuned for del 2!

- klem Sandra

 

Du er bra nok som du er!

I serien "Sykt perfekt" som hadde premiere på TV2 forrige onsdag, møter vi sju norske jenter som byr på sitt eget liv og skildrer hvordan det er å være ung i dagens samfunn. I dag har norske jenter bedre karakterer enn noensinne, bruker mindre rus og er mer pliktoppfyllende enn før. Men aldri har de slitt mer med prestasjonspress, stress og psykiske plager. Det er en fantastisk serie som viser at det er ikke bare bare å vokse opp i dagens samfunn hvor en kanskje stiller aller mest krav til seg selv. Husk at du er bra nok som du er! Jeg er så glad i dere <3                                      

Foto: Lydia Gieselmann

Andre episode av serien går i kveld på TV2 21.40 Jeg skal iallefall se på :)

Ha en fin kveld alle leserne mine :) 

#Throwback 2015 del 1

Dette har vært ett fantastisk 2015 for meg og jeg har opplevd utrolige ting

Jeg var for eksempel med på MITT DANSECREW i begynnelsen av året. Jeg skulle lære med å danse på noen få uker, og det klarte jeg, litt, med disse herlige folka og flinkeste danserne fra Deep Down Dopeizm. 
Mitt dansecrew: Premiere sesong 1. Sandra Lyng og dEEp Down dopEiZM

De var også med i musikkvideoen min til Heels Off

Ble så glad i disse menneskene. Fra venstre Camilla, Ida, Mathias, meg, Anne og Marlene

Da jeg gav ut Heels Off ble jeg intervjuet av de herligste folka i NRJ.DET var en fantastisk start på året.

Jeg dro til LA i mars

Her i Runyon Canyon med kompisen min Andreas

Og hunden min Nahla

Så lagde jeg noen låter i studio med Mia


Klara er en av mine beste venninner fra LA

Jeg hadde koselig bursdagsfeiring i april med gode venner
Her med Anders, Andrea, Kaia, Lotte og Olav 

Del 2 kommer i senere :)

Søndagstur

Å gå tur i skogen med frisk luft er kanskje den beste form for trening, for den er like bra for sjelen som for kroppen.Lykke til på jobb / skole og det dere skal i morgen!


GODT NYTTÅR

Heia godtfolk som har brukt denne tiden på å lese bloggen min:)

Jeg vil benytte anledningen til å ønske dere ett deilig godt nyttår.

Jeg er så heldig at jeg har hyggelige venner som jeg skal feire med. Kompisen til Lasse, eller egentlig en gammel venn av meg også, Christian har en mamma med hus på landet så her blir vi 14 stykker i kveld til bords og til fest. Jeg gleder meg veldig!

Jeg håper det nye året bringer dere lykke, kjærlighet, gode måltider, en frisk kropp, fine opplevelser, minneverdige turer, gode stunder med familie og venner, at dere får det fint på jobben og at dere får noe å smile for hver dag.

Han her får meg til å smile :)Ingrid og Ole Christian er det søteste paret, vært sammen i 9 år. Det blir nok de to <3

Så jeg skal huske hvilket glass som er mitt :)

Gjengen, jeg var fotograf :)

Skal oppdatere denne bloggposten etterhvert så følg med :) 

Her har du iallefall en deilig nyttårsliste å spille - 

ps. dere kan også følge med på snap : sandralyngmusic 

 

Winter Wonderland

Da jeg var på Nesodden fikk jeg skikkelig julestemning ! Det var akkurat så frisk temperatur som det skal være når vinteren ENDELIG banker på dør. Jeg har savnet den her i Oslo. Selma elsker snøen, men fryser lett så hun må ha på deg noe som varmer og når potene blir kalde, varmer hun seg på meg <3 Fortell meg gjerne i kommentarfeltet hva dere skal til jul <3 

Klem S 

JULEN OG MINE TRADISJONER

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/13534307/?claim=ak2n8twfda4">Follow my blog with Bloglovin</a>

Nå nærmer det seg jul og jeg gleder med sååååå mye! Til de koselige julefilmene, ribba, gløggen, familien, kosen og avslapningen.

Jeg er så heldig at jeg har en mamma som alltid har skapt istand jul hjemme, med koselige juletradisjoner. Det var faste dager ting skjedde på i min familie. 

Lillejulaften ble det vasket til jul og pyntet. På ettermiddagen spiste vi grøt med mandel i, kanskje vi hadde invitert noen familiemedlemmer, og på kvelden var det tv-titting, gløgg og "Grevinnen og hovmesteren" på NRK. Etter vi (jeg og lillesøsteren min Andrea) hadde lagt oss natt til julaften ble treet pyntet, det skulle være ferdigpyntet over natten. Jeg fikk jo aldri til å sove natt til julaften, jeg var så spent! Hvordan så treet ut, som noen ganger jeg og pappa hadde vært i skogen og hugget? Hvor manga gaver lå under? Kom nissen seg igjennom pipa? Hva får jeg i julesokken i år?Jeg våknet alltid kjempetidlig julaften men heldigvis var det barnetv fra tidlig om morgenen. Jeg hadde fått julesokk av nissen med bladet "Topp" eller "Knoll og Tott", en liten gave og masse godterier i. Juletreet så magisk ut og på det hang den samme lille julepynten jeg hadde laget i barnehagen. 

Da mamma og pappa stod opp spiste vi en deilig julefrokost: Da hadde vi tebriks (noe deilig rundtstykkegreier mamma pleide å lage) gomme (hjemmelaget pålegg laget av melk) fra Lofoten og kakao med krem.

Etter frokost var det på med julestasen for da skulle vi i kirka, og som regel var jeg med i ett eller annet julespill hvor jeg sang. Tre år på rad var jeg Maria, jeg elsket det.

Da vi kom hjem var det ikke lengre til middag og da spiste vi ribbe og julepølser med saus, potet, rødkål og potetgull faktisk. Jeg drakk favoritt-julebrusen min og til dessert fikk vi servert riskrem med jordbær saus. Tiden fra etter middagen til at pakkene skulle åpnes føltes som en evighet, men heldigvis hadde jeg en lillesøster å leke med. Da det var "pakketid" hadde vi også en spesiell måte å lese de opp på. Den eldste i huset skulle lese på gavelappen og dele ut én og én gave så vi alle så hva alle fikk. Da farfar var der var det han som leste opp. Det var tradisjon. 

Etter gaveåpningen lekte vi med det vi hadde fått til sengetid, så var det natta.Her har jeg og Andrea fått hjemmestrikkede luer og gensere av mormor

1. juledag skulle vi være pyntet til julemiddagen og vi fikk ikke forstyrre andre familier eller leke med andre barn denne dagen , den var hellig. Til middag hadde vi pinnekjøtt.

2. juledag var det torsk til middag

I romjulen hadde bygda mi en hyggelig tradisjon som var at vi alle møttes ett sted, vi var kanskje rundt 50 stykk, så gikk vi tur sammen med akebrett og sparker. Da vi kom frem fikk vi gløgg.

Jeg kjenner at jeg gleder meg til å skape egne tradisjoner med min familie når jeg får barn, kanskje vi kommer til å ha de samme jeg hadde? Bortsett fra pyntingen da, den må komme tidligere enn lillejulaften og treet må bli pyntet sammen med barna.

Jeg kommer til å savne denne skatten da, lillesøsterern min Linnea som skal feire julen i Mosjøen i år. Her er hun med gaven hun fikk av meg i fjor:)

Men, jeg gleder meg til å feire min første jul med kjæresten min Lasse og valpen vår Lassi. Jeg skal være på Fetsund hos mamma og stefaren min med hans datter, min søster Katinka og lillesøster Andrea og hennes kjæreste. Her er bilde fra da alle vi feiret jul sammen sist med mormor.

Jeg gleder meg veldig <3

En hyllest til alle hverdagshelter <3

På søndag var det innspilling av Norske Helter hvor jeg opptrådte med sangen "Heroes" av Alesso og Tove Lo.
Med meg på scenen hadde jeg danserne fra Quickstyle og den faste saksofonisten min Kim. Det var en ære å kunne få opptre og hylle alle de fantastiske heltene, som på hver sin måte har gjort så mye positivt for andre. Inspirerende.

"Norske Helter" ble sendt på TVNorge i går kveld, i samarbeid med Gjensidigstiftelsen og VG. For deg som ikke kjenner programmet/idéen, så er det en prisutdelig for de heltene som ikke nødvendigvis får skryt i aviser og nyhetssendinger (selv om de har fortjent det) - de er helter som har gjort en ekstaordinær jobb hvor de foreksempel har reddet noen, samler inn penger til en samfunnsnyttig organisasjon eller rett og slett "bare" har gjort en god gjerning. Her er hva NH selv sier om hva de er:

«Norske helter» er et samarbeid mellom VG, TVNorge og Gjensidigestiftelsen, der hvem som helst har kunnet nominere nordmenn som har vist medmenneskelighet eller utført enestående heltebragder.

Takknemlighet ovenfor andre sine gode handlinger, det å verdsette og anerkjenne et godt medmenneske - det er helt essensielt vil jeg påstå. Uten takknemlighet, uten godhet, vil vi være et kaldt samfunn. Ja, kanskje det er litt banalt det jeg skriver nå, det er vel forsåvidt selvsagte ting? Men allikevel så lett å glemme syns jeg. 

Det var rørende og sterkt å se alle disse fine menneskene som har gitt så mye av seg selv for å kunne hjelpe andre. Det var nok ikke ett tørt øye i salen da historiene ble fortalt. 

Til alle dere hverdagshelter der ute, dere gode medmennesker som bidrar med varme, store og små heltedåder, dere gjør verden ett bedre sted å leve. Takk for det.

Under kan du se opptredenen min.

<3 Sandra

Til de som gruer seg til julematen

Nå når jeg er i "vinden" igjen med ny singel blir jeg ofte intervjuet. Og når jeg blir det, blir jeg fortsatt spurt om spiseforstyrrelsene jeg hadde i 9 år. Det er et spørsmål som stilles som om det er like naturlig som å spørre meg om hva klokka er. Fortsatt er det et veldig sårt tema for meg. Jeg sliter ikke lengre med spiseforstyrrelser selv, men jeg tenker på dere der ute som gjør! Som gruer seg til de store julemiddagene og julekakene det blir forventet at du skal smake på. 

Jeg vet at for mange med spiseforstyrrelser kan julen være den vanskeligste tiden. For de som sliter med overspising (som jeg gjorde) finnes fristelser på jobben, i lunchen, på julebord og julefest. Man vil egentlig ikke spise fordi man føler seg mett, men noe gjør at man ikke klarer å holde seg unna matfatet. Og etter at man har gitt etter for lysten og falt for fristelsene så blir man lei seg. Man angrer seg, eller blir rett og slett så full i magen at det gjør så vondt at man kaster opp. Det finnes en diagnose som beskriver den opplevelsen, Bulimia Nervosa. Det var det jeg slet med. Jeg elsket og hatet julen på samme tid. Jeg elsket at godteri og julekaker var tilgjengelig hele døgnet, jeg hatet at jeg ikke klarte å kontrollere inntaket. Som en junkie som bare MÅ ha dopet sitt, MÅTTE jeg ha noe sukkerholdig, mye av noe deilig mat, ett eller annet for å fylle det tomrommet jeg hadde inni meg.

Det er også ekstra vanskelig for de som sliter med anoreksia, siden alle rundt juletidene er så fokuserte på at "nå skal vi kose oss" og hvor nisser og mat står ca like høyt er det vanskelig å la være å tenke på det. Man vil være "normal" og spise normalt, hva enn det er. Uten å bli lagt merke til, men Lise (la oss kalle en jente som har ett anstrengt forhold til mat for Lise) vet at hele familien ser på henne rundt matbordet. Hun får kommentarer om at hun er flink hvis hun spiser og bekymrede blikk om hun ikke gjør. 

Min gode venninne Lotte har gått ned 50 kg pga overvekt. Det var en kamp for henne psykisk og fysisk som få kan relatere seg til. Hun gjorde det på en sunn måte med kun fokus på trening og kosthold. Julen kommer til henne også og det er rart med det men hun sitter med akkurat samme følelsene som mange andre. Hun gruer seg til jul. Her om dagen fortalte hun meg at hun hadde spist en sjokolade, noe som førte til at hun fikk så dårlig samvittighet at hun gråt resten av kvelden. Lotte fokuserer på sundt kosthold hverdagen og det at julen nærmer seg gjør at hun vil være "ekstra" flink. For hun vet hvilket kosthold julen bringer "da er alt lov". Burde hun heller spist julekaker i stedet for havregrøt til frokost siden det er jul? For velger hun sunnere alternativer kan det bli ett tema. Så slitsomt.

Da jeg var på julebord her om dagen køddet mannen over meg med at han var så mett at han skulle ønske han hadde bulimi. Han burde tenke seg litt bedre om før han snakker, eller hvem han sier det til. Jeg ble rett og slett litt satt ut, for meg var ikke det morsomt. Bulimi, morsomt, man bare kaster opp maten sin igjen for da slipper man å være så mett, da slipper man å bli tykk.

Men vet dere hva !!?? Spiseforstyrrelser handler som regel ikke om utseendet, jeg kan ikke få sagt det nok. Jeg ville selvfølgelig se pen ut og ha en normal kropp da jeg slet, men det handlet bare om at jeg har opplevd så mye vondt i livet som jeg ikke visste hvordan jeg skulle takle. Så det ble taklet - kontrollert, eller i mitt tilfelle, helt ukontrollert igjennom noe så enkelt, noe så livsviktig som mat. Jeg er sikker på at jeg kan skylde på meg selv nå som jeg er gluten intolerant og laktose intolerant (Les blogginnlegget om det her) det kommer konsekvenser av å tulle med kroppen.

Jeg ville bare skrive dette innlegget til dere ute som gruer seg til jul pga dette. Jeg føler med dere. Og bryr meg. Gå inn på IKS.no (interessegruppa for kvinner med spiseforstyrrelser, men gutter er også velkomne) og finn ut hvordan ekte mennesker som har gått igjennom det samme som deg kan hjelpe. Hvordan de kom seg igjennom det vanskelige eller hvordan de overlever hverdagen.


Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet

Varm og god klem fra meg

Dagen min

Jeg sitter i studio og trykker på macen mens Anders (kompisen min og produsenten bak Heels Off, Play My Drum og Night After Night) lager tracks. Jeg glemmer alltid tid og sted når jeg er i studio. Jeg elsker det. Nå får jeg vært kreativ igjen. Og mens jeg prøver å komme frem til en melodi til ett gitarriff her så tenker jeg tilbake på dagen min, den har vært spennende.

Jeg startet med å stå tidlig opp for å skrive blogginnlegg om Makestyle, så bar det videre til Jordal Amfi der jeg spilte inn noe til ett tvprogram med Lars Berrum hvor vi konkurrerte i kildesortering. Men det var gøy, for jeg fikk gå i denne kjeledressen her og rulle meg på bakken slik jeg gjorde som barn, bare at da var det snø under meg og ikke masse voksne folk som så rart på meg, tror jeg da.
LITT dårlig kvalitet her altså da det er bare screenshots fra snappen min - følg meg da vel - sandralyngmusic

Mye rart man får oppleve når man er artist. 

Av med fineste kjeledressen og taxi til kontoret for å svare på ett intervju, derreter dro jeg på Tidal hvor jeg presenterte 10 av mine favorittlåter og snakket om singelen Night After Night. De hadde printa ut ett bilde av coveret mitt, søtt. Blir gøy å se resultatet.

Så tilbake på kontoret igjen. Det er MYE kontorarbeid bak det å være artist, drive business og det å ha ett eget firma.

Så dro jeg hjem, gikk tur med hundene og spiste middag.

Etter middag kom Hodo, stylisten min. Vi planla hva jeg skulle ha på meg på opptreden på søndag da jeg nemlig skal synge på Norske Helter på TV Norge, tror ikke det vises på tv før den 9. desember da.

Fikk dessverre ikke tid til å trene i dag for 19.30 måtte jeg i studio men det er min favoritting i hele verden så her vil jeg egentlig bo.<3 S

 

JULEGAVETIPS FRA MAKESTYLE.NO

Jeg har fått meg ny rettetang, hårbørste og deilige produkter fra Make Style! #ANNONSE

Jeg var litt sent ute og måtte fikse håret til en fotoshoot jeg skulle ha med Lydia og Hodo. Så jeg hoppet i dusjen vasket håret og heiv på meg en skjorte..

Etter jeg hadde vasket og fønet håret kjemmet jeg igjennom det med den nye børsten fra MAST, Ricci Grande Hair brush. (Kan kjøpes HER) En fantastisk hårbørste med ekte hår og nylonhår. Den er kjempedeilig å bruke og skader ikke håret i det heletatt. Den tar faktsik vare på håret av naturlige årsaker. Nylonhårene kommer helt inn i hodebunn, masserer og setter igang blogsirkulasjoen, som er bra for det meste ift å opprettholde ett sundt og fint hår.

Jeg syntes den funket bra på floker, og spesielt for mitt hår som nå er bleket og har ekstra lett for å floke seg - så tar det vanligvis mer tid, men det gikk bedre med denne børsten faktisk.
Deretter sprayet jeg håret med Heat styling spray: (Kjøpes HER) Den varmebeskyttende sprayen gir både litt hold og litt shine. Kan også brukes til føning. Den er uten parabener, allergivennlig, parfymefri, uten mineraloljer. 

Så over til rettingen med Gizmo straightener: (Kjøpes HER) Dette er en rettetang som vibrerer som gjør at du ikke "setter deg fast" når du drar den igjennom håret for å rette det og gjør at håret krøller mye lettere.Den er laget med titanium plater og titanium tærer mindre på håret. Platene holder seg like blanke og glatte år etter år. Varmen spres også raskere i titanium platene. Dermed retter håret raskere og det blir veldig fint resultat. Jeg har ganske tykt hår så vanligvis må jeg lele opp håret i mange deler for så å rette det. Siden denne vibrerer filterer pleieproduktene lettere inn og rettingen går som en drøm. Digg hvis man har dårlig tid eller bare ikke har lyst til å bruke lengre tid enn nødvendig på å fikse seg.

Innpakningen er kjempefin og funker som en nydelig gave til deg selv eller julegave til noen du er glad i. Rettetangen finnes i både sort og lilla, den sorte er limited edition.

Tilslutt brukte jeg den økologiske oljen fra ca midten av håret og ned til tuppene, håret føles sunnere og mer glansfult! Sånn ! Klar til å ta ett sånnt "sehvorfinthåretble" bilde.

 

 

Gizmo straightener: HER

Ricci Grande Hair brush: HER

Heat styling spray: HER

Økologisk hårolje: HER

Lat men gledelig søndag

I dag har vært en lat dag, men ikke hvis jeg skulle valgt selv. Jeg skulle gjerne ha trent, gått i studio og hatt en fotoshoot (som måtte utsettes til i morgen) Noen ganger funker bare ikke nakken min som den skal. Etter jeg krasjet i en tunell i 2007 så har jeg hatt kroniske plager med nakken og ryggen. Til tider gjør det så vondt at jeg ikke kan gjøre annet enn å ligge på gulvet. KJEDELIG! Jeg vil få ting gjort!

Over til noe hyggelig. Night After Night ligger nå på 20. plass på Spotify!! Jeg er i himmelen! Tusen tusen takk dere som har streamet låta i helga, og til dere som har sendt meg hyggelige meldinger og delt låta. Jeg setter umåtelig stor pris på det! Tusen, tusen takk.Tusen takk. Jeg kan ikke få sagt nok hvor mye det varmer at Night After Night fikk en så god start. Det er alltid nervepirrende å slippe en ny låt, som jeg har sagt før, men den mottakelsen denne låta fikk kunne jeg bare drømt om. Den har blitt listet på NRJ, MP3 og andre radiokanaler rundt om i Norge allerede.

Og jeg vil gjerne at så mange som mulig skal få hørt den så setter kjempestor pris på om dere fortsette å dele denne linkenpo.st/NANspotify på sosiale medier.

Legg inn i kommentarfeltet hvem/hvor du har delt Night After Night med link til facebooken din/insta ect så trekker jeg noen vinnere i løpet av uka som får gave i posten!


Bilde av meg fra promodagen fredag :)

Jeg er evig takknemlig for dere støttespillere, ha en nydelig søndag.

 

 

All My Single Ladies

Nå sitter jeg her og venter på at klokken skal bli tolv og datoen på dataen endelig sier 27. november. Da er den nye singelen min ute! Følelsene bobler inni meg, jeg kjenner at jeg er så spent, nervøs, bekymret, glad og stresset. Det kribler i hele kroppen. Myyye følelser rett og slett. Sånn har jeg det hver gang jeg slipper en låt. Når noe jeg har jobbet med så lenge, endelig skal deles med verden.

Mange har spurt meg om hva låten handler om, og jeg har svart at den handler om å ha det gøy. Nå, når klokken nærmer seg midnatt, så kjenner jeg at jeg har lyst til å reflektere og dele litt flere tanker om hva jeg har tenkt låta handler om.

Det skal jo ikke legges skjul på at jeg ønsker at låta skal være en «feelgood» festlåt, som dere kan høre på når dere er nedfor, har lyst til å komme i godt humør, skal på fest eller bare trenger å smile litt :) Jeg håper at låta kan være oppløftende, og spre glede og positivitet for deg som lytter på den. Både for gutter og jenter. At den skal være ditt soundtrack, når du vil ha det gøy, når du vil gjøre det du vil, uten å bli møtt med negativitet. Lenge leve Kardemommeloven! Hvor vanskelig er det?

Det får meg til å tenke på hvordan gutter og jenter blir behandlet ennå litt ulikt på visse områder. Jeg er selv en kjærestejente, som ikke er så god til å være singel, hehe. (Ref mediaoppslag..) Men, for de sterke "single ladies" der ute, så opplever jeg at det dessverre ennå er mye fordommer, som nettopp går i mot at alle skal kunne ha frihet til å ha det (like) morro, uavhengig av kjønn.

Jeg er sikker på at alle har hørt det før. At en jente har vært sammen med flere gutter/damer med navn x-y-z, og vips så er hun stemplet som  «hore», «løs» og «lett på tråden». Bare fordi hun velger å leve ett lidenskaplig og fritt liv. Ja, kanskje har noen valgt å ha mer sex enn "gjennomsnittet" (hva enn det er) - betyr det at hun fortjener å få et negativt stempel på seg av den grunn? Har ikke en singel jente like lov til å gå ut og leve like på lik linje med en singel gutt?? Både kvinner og menn er seksuelle vesen. Vi har alle våre behov.

Hvorfor er det ennå sånn at det magiske "nummeret" på hvor mange man har ligget med blir ofte skrytt opp av gutter og motsatt - dempet av jenter, for å bli akseptert? Vi er blitt mye mer likestilte, for all del, og vi lever i et av de mest likestilte landene i verden. Nettop derfor syns jeg det er så kjipt at vi ennå ?klamrer? oss til sånne gammeldagse holdninger som ikke hører hjemme i 2015.

Jeg elsker låter som "Hotline Bling" med Drake eller "The Hills" med The Weeknd, digger musikken deres, men når jeg tenker mere over en del av de tingene de sier i tekstene, så synes jeg faktisk noe av det er uttrykk for nettopp den typen forskjellsbehandling av mann/kvinne.

Mye tanker plutselig her på kveldinga, sorry skriveleif og sånt, men følte bare for å dele dette med dere :)

Om du hører på låta mi, og den kan bidra til at du føler deg mer glad, oppløftet, fri. Klarer å drite i negativitet og bullshit som andre prøver å sende din vei. Om enn bare i de tre minuttene låta varer. Da vil jeg bli skikkelig glad.

Vær stolt av deg selv, den kroppen du har, ei seksualiteten din, hele ditt vesen. Hva andre mener om deg og meg får være deres business.


- slik ser jeg ut når jeg ignorerer negativitet ;)

 

Natta ! :)

 

En magisk kveld

"Jeg ble bedt i ett kjendisparty!" - synger Onkl P. I går var det virkelig enn sånn fest. Det var Se og Hørs Kjendisgalla med rød løper, show og fest.

Jeg tok med meg kjæresten for første gang på ett sånt event, hehe han var litt stressa stakkar, da det som regel ikke er røde løpere med journalister og "lys i ansiktet" på hans jobbfester med banken. Jeg kledte meg i en nydelig kjole som en venninne av Hodo, Via Fernando Miralles hadde sydd. Håret hadde jeg fått fikset av Hege på Box Of Beauty og jeg hadde fått meg nye "juksenegler" og vipper hos Glød de Norvege. #spons Fineste Mette sminket megJeg, Alexandra Joner og Adelen skulle åpne showet og opptrådte med med låten Bang Bang, Jeg var Nicki Minaj og RAPPET.

Klipp av det kan du se på instagrammen min her: https://www.instagram.com/sandralyng/Disse danserne er SÅ flinke!

Åpningshowet gikk kjempebra :) Så var det bare å forte seg ned i garderoben og skifte for jeg skulle opptre snart igjen med "Night After Night" for første gang. Dansere fra Quick crew var med og Pelle, pianisten min spilte droppet på keytar. Jeg var veldig nervøs før jeg skulle på scenen, det er alltid nervepirrende å opptre med en sang for første gang. Men erlighet så gøy det var! Jeg hadde fått sceneantrekk designet av J.L.B - James Lazaar Bråten.

Rett av scenen og skifte igjen for nå skulle jeg til Nydalen til tv2 der og bli med i ett tvprogram, som foreløpig er hemmelig - for så å dra tilbake til festen hvor vi lagde en del av musikkvideoen til Night After Night. Etter DET så fikk jeg snakket litt med folk, her med kjæresten min Lasse, Else Kåss Furuseth og Fred Hamelten.

<3

Alt i alt var det en magisk, travel kveld.

:) S

 

Bildene er tatt av Side2, Marte Bratberg og Lydia Gieselmann

Gjorde meg sterkere

Jeg fikk en del spørsmål av journalister i går på den røde løperen på kjendisgallaen ang coverbildet til den nye singelen min.Som dere kan se på bildet sitter jeg i bar overkropp med ryggen mot kamera, og litt av brystet mitt kommer frem. Jeg har tidligere tenkt på å ta et sånt bilde, og når vi snakket om det på en fotoshoot noen uker tilbake valgte jeg å prøve meg på dette og er fornøyd med resultatet.Fotografen Bard Lunde er superflink!  

Èn av grunnene til at jeg ønsket å ta et slikt bilde er nemlig fordi dette er brystet hvor jeg for to år siden opererte tre svulster fra. I en lang periode syntes jeg dette var veldig vanskelig, særlig den tiden da jeg fikk vite at jeg hadde svulster og måtte vente på beskjeden på om de var godartede eller om jeg hadde kreft. Heldigvis, som jeg tror mange av dere vet, så var de godartete, men ble likevel anbefalt å fjerne de. 

Etter selve operasjonen så brystpartiet mitt langtfra som de tidligere hadde gjort og jeg ble veldig bevist på min egen kropp og mistet en del selvtillitt. Det var helt til jeg innså hvor heldig jeg var for at jeg var frisk og hvor lite utseendet på brystene mine har å si. Det er mange kvinner som har gått igjennom denne type operasjoner. Jeg har ingenting å klage på. Jeg er frisk!

Så på fotoshooten for noen uker siden så valgte jeg å "eie" det som for meg var en vanskelig ting og som jeg følte ble en skavank. Istede for å skjule det og skjemmes ville jeg gå helt andre veien og si: Dette er en del av min historie og den har gjort meg sterkere.

- Sandra

 

Jenta på bussen

Hvem er du jente på bussen med uggs og grorudpalme? Du har vinterjakke, strikkagenser og er absolutt nydelig. Men øynene dine er triste. Hva har skjedd, lille venn? Er du bare forkjølet, noe som gjør at øynene er fuktige? Har du kranglet med kjæresten, har han/henne såret deg. Kanskje du bare er sliten etter en lang skoledag og kanskje du har en jobb i tillegg. Jeg lurer på hva du tenker på, du jente på bussen. Du ser ikke til å merke stoppene og menneskene som går av og på. Noen setter seg ved siden av deg, de er i sin egen verden. Alle er i sin egen verden. Hvorfor er det ikke sånn at man lettere kan snakke med fremmede i dette landet? Har kulda påvirket oss litt for mye? Hvis du sier "hei" til en fremmed på gaten,  spør de tilbake henrykt: "Kjenner jeg deg?" Og tenker kanskje vi har møttes på fest eller igjennom venner på facebook. Kan man rett og slett ikke bare si hei og ønske en fremmed en god dag uten at man trenger å være bekjente? 
Jeg vil gå bort til henne, gi henne en klem og si at alt kommer til å ordne seg. Der, der var vi fremme på mitt stopp og jeg må gå av. Alt jeg kan gjøre er å sende ett smil og gode tanker. Jeg tenker på deg. Jente på bussen. 

Hvis ikke det er kjærlighet så vet ikke jeg

Sjokket har ikke lagt seg og man minnes stadig på at man lever i en grusom verden. Men så fin den kan være også! Jeg er på hyttetur i Valdres og nyter det beste Norge har å by på. Natur, frisk luft og jeg kjenner på en deilig hvilepuls. Peisen er tent, jeg har spist en god frokost med vennene mine. Det er snø ute og hundene får løpe fritt (Se min instagram : Sandralyng) Kaffen smaker godt og nå skal vi spille spill før vi trekker fjelluften og hører kramsnøen under vinterskoene. Livet og verden kan også være så herlig.

Det jeg mente med innlegget mitt i går da jeg skrev at vi burde bekjempe ondskapen med kjærlighet var at vi må prøve å ikke la noen ekstremister og hjernevaskede mennesker få ødelegge lykken vår. Jeg øver meg å sette pris på de små tingene i hverdagen, og etter helgens forferdelige hendelse ser man også at kjærligheten vokser. Sosiale medier sprenges av #prayforparis. Man merker plutselig at land blir mere knyttet, vi står sammen mot ondskapen. Samtlige statsministere i Europa og den amerikanske presidenten bekrefter at kjærligheten finnes. Vi skal kjempe sammen. Sikkert millionvis av blomster har blitt lagt utenfor franske ambassader rundt omkring i verden. Hvis ikke det er kjærlighet så vet ikke jeg.


Venninnen min Ingrid med hundene mine Lassi og Selma i snøen <3


Pray for the world

Jeg våknet i dag til en mail hvor det stod at jeg har klatret enda høyere på radiochartsene i Frankrike, jeg ble glad. Det var helt til jeg så nyhtetene. Terrorangrep i Paris, i skrivende stund er 128 mennesker drept. Jeg gråt, jeg kjenner ingen franskmenn, men som Barack Obama sa så er dette ett angrep på menneskeheten, ikke kun ett land, ikke én by. Forferdeligheten minnet meg om 22. juli og jeg tenker det kommer til å rippe opp i minner hos alle. Tankene om hvor jævlig pårørende har det nå, en verden i sjokk og sorg.

Jeg sitter klistret til skjermen her nå, det kommer stadig oppdatering på antall døde og skadde som følge av denne tragedien. En ting jeg reagerer på er det at det er veldig mye fokus på hvorvidt det er noen nordmenn som er berørt eller ikke, er det avgjørende? Slik jeg ser det er det 128 MENNESKER som har trukket pusten for siste gang, og det er fullstending irrelevant om disse brukte sine siste åndedrag på å skrike i panikk på fransk eller norsk. Nå er det viktig at vi ikke bidrar til å spre hat, men kjemper mot forferdeligheten med godhet og kjærlighet. Vi må passe på at vi ikke slår en hel folkegruppe under en kam, men fokuserer på å bekjempe ekstremisme og de som trekker i trådene som fører til at noen mennesker ender opp med å ofre sitt eget liv for å ta andres. 

Love and compassion are necessities, not luxuries. Without them humanity cannot survive - Dalai Lama

#preyforparis #PRAYFORTHEWORLD

 

Glad i deg

Jeg blir glad når noen jeg er glad i sier det til meg: Jeg er glad i deg, Sandra.

Det varmer hjertet mitt og får meg til å smile! Men er jeg flink til å si det selv? Hvor flinke er vi egentlig til å la de vi er glade i få høre det?

Jeg har alltid vært utrolig glad i mormor!Hun har vært der for meg hele livet mitt. Stilt opp for meg, støttet meg, gitt meg kjærlighet og omsorg. Hun heier på meg, tror på meg og er glad i meg. Og mormor vet at jeg er glad i henne, det er jeg temmelig sikker på. Jeg sier det faktisk ganske ofte, og jeg viser det med haugevis av gode klemmer. Men jeg har aldri satt meg ned og skrevet et brev og fortalt henne HVORFOR jeg er så glad i henne. HVA hun har betydd for meg. Og HVOR mye det betyr for meg at du har ryggen min. Før nå! Jeg har arbeidsuke på p4 og de har en spalte som heter "digger deg" hvor man skriver ett brev til noen man setter pris på. Så jeg ringte henne og leste dette brevet:

Kjære mormor jeg digger deg

Jeg velger å skrive dette brevet til deg for du er min beste venn, min helt og en av en av de som har støttet meg mest i livet. Jeg husker du pjusket meg på armen og roet meg ned da jeg var lita og lei meg. Du lot meg bo hos deg hele sommeren hvert år og hver gang jeg hadde kjærlighetssorg eller var imellom to leiligheter fikk jeg bo hos deg. Du elsker hunden min Selma like mye som meg og jeg kommer aldri til å glemme at du tok  are på henne da jeg bodde i LA. Da hun ble gravid og jeg var på turné så tok du vare på henne og valpene i mange uker. Tusen takk for det. Jeg elsker maten du lager, det hyggelige selskapet ditt og de gode klemmene dine. Takk for at du lærte meg å strikke, om kjærlighet og godhet. Elsker deg gangster mormor


Hør samtalen vår på p4.no her

Den dagen man ikke har mulighet til å klemme sine kjære igjen tror jeg det vil være vår største anger, at vi ikke viste mer kjærlighet og at vi satte pris på dem.

Denne sangen forklarer mye

 

Så spre kjærlighet på denne deilige torsdagen <3