hits

mai 2016

Spennende fremtid

Hei dere :)

I dag kan jeg endelig røpe at jeg har blitt signert til Universal!

Dette er mitt nye team, Silje, Erland (manager) Bjørn og Rune!

Jeg er kjempeglad og gleder meg til de eventyrene vi skal ut på sammen. Det betyr mye for meg å ha et så stort plateselskap som Universal i ryggen! 

Universal har artister som Justin Bieber, Nicky Minaj, Elton John, Selena Gomez, Kanye West, og mange fler. Stas! 

Jeg kan også si at jeg slipper en ny singel om ikke lenge, den betyr mye for meg og jeg er superstolt av den. 

Fremtiden blir spennende! 

Klem fra Sandra

 

LES OGSÅ: Play My Drum er ett år i dag!

 

 

Play My Drum er ett år i dag!

Tiden har gått så fort og det har vært en utrolig reise jeg har fått være med på det siste året. Ett år senere, godt over 8 millioner visninger på YouTube, flere uker på VG-lista og hele 17,6 millioner streams på Spotify vil jeg vise dere noen av høydepunktene jeg har hatt med Play My Drum! (skrevet av Tooji, Anders Frøen (Mood Melodies) og meg)

Vi startet i studio og spilte senere inn musikkvideoen på Maldivene, noe som ble en perfekt location for låta. Det var så utrolig fint der! 

Les også: Throwback 2015 DEL 2 #PlayMyDrum

I fjor sommer spilte jeg Play My Drum en rekke steder som på Rådhusplassen med VG-lista for over 70 000 mennesker, på God Morgen Norge, på Sommerbåten, NRJ In the Park, God Sommer Norge og lagde en egen akustisk versjon av Play My Drum på P3

Vi opptrådte på Allsang på Grensen! Veldig gøy med et fantastisk crew :) 

Vi har det siste året reist mye rundt og holdt masse konserter rundt om i Norge med bl.a. Play My Drum, men også i utlandet! Jeg hadde min første gig utenfor Norge i Februar i år! Dette har vært en drøm for meg lenge, og endelig gikk den i oppfyllelse! 

Les om det her: Min første spillejobb utenlands

 

Vi har vært med på Vinterlyd og Krafttak Mot Kreft! En kjempefin opplevelse, masse herlige publikummere, artister og topp stemning! Selvfølgelig spilte vi også Play My Drum her :) 

Les om det her: Vinterlyd og Krafttak Mot Kreft


Tusen, tuusen takk for alt dere har streamet, delt, sunget, danset og digget Play My Drum det siste året!! Dere er fantastiske og dere gjør dette eventyret mulig. <3 

 

 
Les også: For et år 
 
 
Gleder meg til fortsettelsen.
 
- Sandra

UKE 21!

Ukens Hendelse(r): 

Onsdag: 


 

Photoshoot med @2minutter! (bilde tatt fra deres insta) Masse kule polariod-bilder

Torsdag:

Konsert i Fetsund!

Fredag:Konsert i Bardufoss! FOR en stemning!! Jeg hadde det såå gøy!

 

Lørdag: 


Spilte på Spydeberg Rock Festival! og fikk tidenes kake! Sinnsykt artig! 

LES OGSÅ: Å leve med glutenallergi suger

Ukens Insta: 

Cray cray outfit

LES OGSÅ: Polaroids del 1

LES OGSÅ: Vårmote

 

Ukens opptur: 

Vanskelig å plukke ut en opptur! Har skjedd utrolig mye morsomt denne uka, både med flere konserter og photoshoot! Elsker å dra rundt å ha konserter for dere og å få møte dere! Tusen takk for at dere har vært med å gjøre uka fin! 

Ukens (oppdaterte) spilleliste: 

LES OGSÅ: Weekend fashion and weekend music

Ha en super søndagskveld!

 

- Sandra

Polaroids del 1

Her om dagen hadde jeg fotoshoot med 2 minutter. Jeg elsker den lekne stilen med vintage, småcrazy klær og sterke farger: Synes også polaroidbilder er best, man tar ikke flere og velger det beste bildet, man kan ikke retursjere det, det blir rått og ekte, med blåmerker (etter jeg klumset borti en pult) og rare uttrykk. Her er noen polaroidbilder fra shooten som jeg bare tok bilder av med mobilen.

👑📷🎬 @sandralyng💄 @makeupjoceline

Et bilde publisert av LA/Norway based print magazine (@2minutter)

 
Se også : Gult er kult?  Vårmote  Antrekket som passer både til jobb og fest  H&M x Balmain  Ett par støvletter - 4 antrekk  Street style

Jeg spiller i Bardufoss i dag og på Spydeberg rockfestival i morgen (gratis inngang) kanskje vi sees?

God helg !  

<3 Sandra

 

Slik fikser jeg håret!

// Sponset innlegg // 


Hei dere!

Tenkte jeg skulle vise dere hvordan jeg fikser håret mitt når jeg vil ha litt krøller og ekstra volum i det! Jeg har brukt krølltangen Mast Vol. 1 og Mast Vol. 2  fra Makestyle som jeg er superfornøyd med! Forskjellen på disse er hvor store krøller du får. Jeg har begge og synes det er veldig fint å bruke de for å få en litt variert look!

Når man utsetter håret for varmebehandling er det viktig å beskytte håret med en varmebeskyttende spray. Jeg bruker alltid Heat Styling Spray By GB, denne synes jeg er veldig god i tillegg til at den lukter veldig godt! 

I og med at jeg har ganske langt og tjukt hår, er jeg avhengig av klyper jeg kan sette opp håret med mens jeg jobber meg gjennom det med krøllstaven. Min favoritt er disse klypene. De holder godt, har en god størrelse og er lette å bruke. Det er 6 stk i en pakke :) 

Når jeg har krøllet hele håret, synes jeg det er veldig fint å dra børsten lett gjennom håret. Da ser det veldig naturlig og fint ut før jeg avslutter med en Styling Spray så looken sitter hele dagen! :) 

 

- Sandra 

Svar på spørsmålsrunden - DEL 2!


 

- Hvor mange barn vil du ha? og har du noen navn på dem?

Jeg har alltid ønsket meg 3 barn! Navn vet jeg ikke enda :)

- Hvilket sted syntes du det er best og være her i norge?

Jeg elsker sørlandet på sommeren, og Nord-Norge på vinteren! 

- Hvordan har du det for tiden?<3

Jeg har det veldig bra! 

- Hva hadde du jobbet med og hvor hadde du bodd hvis du ikke hadde blitt artist? 

Da hadde jeg nok jobbet som psykolog og kanskje bodd et varmere sted :) 

- hva er det beste sminkemerket syntes du?

Jeg elsker Glow Minerals! Jeg er så heldig at jeg får produkter fra de i tillegg, men det er helt klart min personlige favoritt! 

Det fine med Glow Minerals er at det er mineralmakeup, så det er ekstra bra for huden. I tillegg inneholder det UV-beskyttelse, har super dekkevne og sitter på hele dagen :) 

- hva synes du om fotball?
Fotball er en morsom lagsport. Kjæresten min heier på Liverpool og ser på hver eeeneste kamp, så om jeg vil eller ikke så ser jeg ofte på fotballkamp!  ;)


- liker du best og være med gutter eller jenter?

Jeg har både nære gutte- og jentevenner så det blir umulig å velge :) Liker begge deler! - Jeg har funnet ut at jeg har intoleranse for både laktose og hvete. så jeg lurte på har du noen sunne tips til mat som ikke tar for lang tid å lage? :D

Det har jeg! Sjekk ut noen av mine tidligere blogginnlegg om det :) 

Havrepannekaker

Hjemmelaget frokostblanding

Amerikanske pannekaker 

- Hva fikk du til jul? 

Jeg fikk faktisk Nintendo Wii! Perfekt gave <3 

- Hvor skal du opptre i sommer? 

Det kommer et innlegg om det i løpet av uka :) Denne uka opptrer jeg på Fetsund, Bardufoss og Spydeberg! 

- hva du synes generelt om tatoveringer? Og hvis du skulle hatt noe selv, hva ville det vært? og hvor?Tatoveringer kan være kult, spesielt hvis de er litt morsomme eller det betyr noe for personen :) Jeg har alltid ønsket meg en Super Mario-tatovering, som jeg også synger om i denne låta: 

- Hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd i livet?

Musikken min og karrieren jeg har klart å bygge meg opp! Jeg er stolt og fornøyd med at jeg faktisk kan leve av drømmen min, være omgitt av gode venner og har kommet meg gjennom perioder som har vært vanskelige. 

 

- Sandra

Svar på spørsmålsrunden - DEL 1!

 Det tok litt lenger tid enn planlagt å få ut svarene på spørsmålsrunden, men her er de endelig! 

 

- Hvordan blir man signert som låtskriver?

Man tar møter med noe som kalles Publishere og viser til sanger du har skrevet, liker de låtene kan det hende at man blir signert.

- Hvor mye tjener man på det, for eksempel per sang?

Det kommer an på hvor mange som har lyttet til sangen din og hvor mange prosenter du har av låtskriverdelen. Ofte er det sånn at hvis man er to stk som lager låta, en produsent og en låtskriver så deles det 50/50. Er det slik at flere er med deles kaka mer.

- Går det fint å bare være låtskriver, eller bør man også være musikkprodusent?

Man klare seg som låtskriver men det er ikke enkelt, man tjener mere penger på å også produsere sanger.

- Hvordan kan man gi sangen til en artist? (hvordan kan man komme i kontakt med artisten)

Gå inn på hjemmesiden, twitterkonto eller noe å finne kontaktinfo til artisten, ofte kommer du i direkte kontakt med manager som da vil ta "saken" videre.

- Kan man sitte hjemme, eller bør man dra til "der det skjer"?

Man kan sitte hjemme å skrive såklat, kanskje bare ta opp idéene på telefonen eller Garageband men jeg foretrekker å være i studio sammen med produsenten.

- Bør man ha manager, i så fall hvordan får man det og hvor mye koster det?

Man bør ha en manager som kan ta seg av businessen rundt det å være låtskriver/artist, da kan du fokusere kun på å være kreativ. Vanligvis tar de ca 20% av inntektene dine.

- Kan det fungere som en hobby eller er det lurest som en heltidsjobb?

Kommer an på om/når du tjener nok penger til at det kan være en heltidsjobb :)

- Kunne du tenke deg å opptre på privat arrangement?

Absolutt, dette gjør jeg ganske ofte :) 

- Hvilke musikkprogram bruker du til å lage låtene dine? 

 Det kommer litt an på egentlig. Hvis jeg får en idé til en melodi pleier jeg å enten ta den opp på melodien eller på Garageband så jeg ikke glemmer av den.

- Hvordan begynner du å skrive på tekstene dine? 

Dette kan være veldig tilfeldig! Jeg kan sitte på trikken for eksempel og få en idé til en tekst, ellers er det jo også vanlig å møtes med flere musikere og/eller låtskrivere og lage gode tekster sammen! 

- Hvorfor valgte du å begynne å blogge? Er det bare på grunn av at du er en A-kjendis eller er det fordi du ønsker å nå ut til fansen på en mer personlig måte?
Jeg valgte vel å begynne å blogge for å ha et sted jeg kunne kommunisere bedre med dere på. Et sted jeg kunne lufte hodet litt og gi dere et innblikk i min hverdag :) 

 - Du er alltid så positiv, så lurte på har du i det hele tatt dårlige dager?
Selvfølgelig har jeg dårlige dager, det tror jeg alle har. Men jeg synes det er viktig å prøve og fokusere på det positive, da blir dagen mye bedre :)


- Hvordan føler du at livet ditt er akkurat nå?

Akkurat nå føler jeg livet er veldig bra. Det er masse som skjer med musikken, jeg jobber mye, har en fantastisk kjæreste og gode venner rundt meg! Det kjennes bra!

- Finnes det noen sjanse for at man kan se deg på tv igjen i den nærmeste fremtid?

Hehe, plutselig dukker jeg opp! 

- Vet du det skal være en kjendis Farmen? I så fall kunne du tenke deg å være med?

Det hadde helt sikkert vært spennende å vært med på men akkurat nå skal jeg fokusere på musikk. 

- Hva synes du om fansen din, som har fulgt deg hele veien fra da du var med i Idol?

Fansen min kan summeres opp i et ord: Fantastiske! Dere betyr alt for meg. <3 Jeg elsker dere, de/dere er grunnen til at jeg har mulighet til å stå på scenen og inspirerer meg hver dag til å stå på. Takk for at at dere støtter meg og gjør drømmen min til virkelighet. Jeg setter så stor pris på dere og derfor vil jeg gi tilbake, tilbake til de som sliter, som har det vondt, for jeg vet at det er mange av mine støttespillere der ute som har det. Det gir meg mot til å fortelle min historie og prøve å hjelpe på min måte. Jeg elsker å møte de/dere, ta bilder og gi en klem og når jeg ser de/dere synge med på låtene mine på konserter blir jeg rørt. Dere/de er ALT!

- Hvordan går det med kjærlighetslivet ditt, er du lykkelig nå?

Jeg er veldig lykkelig :)

- Synes du det er slitsomt å være i media og bli skrevet om titt og ofte.

Litt både og, for det meste er det bare hyggelig :) 

- Hvor mye ville det kostet, dersom man ville ha booket deg til en privat sommerfest?

Det varierer ut i fra hvor lang konserten skulle vært, hvor mange musikere jeg har med meg, beliggenhet osv. For booking kan dere kontakte managementet mitt erland@motormouth.no :) 

- Øver du hver dag og hvordan øver du?

Det blir øving de aller fleste dager. Hvordan jeg øver varierer, jeg øver mye med bandet mitt, men må jo også øve en del for meg selv ved siden av. Da øver jeg på alt i fra å få på plass en god sangteknikk, tekst, fraseringer, gangen i en evt låt osv. Man får aldri øvd nok og hver gang før jeg skal på scenen varmer jeg opp stemmen og strekker, det er veldig viktig å ta vare på den siden det er "instrumentet" mitt. Det finnes mange eksempler på stemmer som ikke har holdt ut hvor store artister måtte ha avlyst turnéer ect. Det håper jeg aldri skjer meg, derfor prøver jeg å holde stemmen og kroppen i form. Nå som jeg har konserter 2-4 ganger i uka er det veldig viktig.

- Hva er det beste med fansen?

Det beste med fansen er helt klart den fantastiske støtten jeg får fra dere - uansett! Dere er alltid positive og heier meg videre hvis jeg skulle stå litt fast. Uten fansen hadde jeg ikke vært der jeg er i dag :) 

- Hva syntes du om The main level?

Hehe, gutta er herlige! Er vel ikke så mye å ikke like ved de, bra musikk og herlige folk :) 

Stay tuned for del 2!

- klem Sandra

 

UKENS!

Ukens hendelse:

Helt klart 17.mai! Så koselig å få på seg bunaden og være sammen med gode venner  hele dagen :) Både Sophie Elise, lillesøster og jeg har Lofotbunaden! Elsker den. 

Meg og Sophie Elise

Lillesøster <3

Kjæresten

Ukens Insta:

BFZfo9Blaj5

FOR en stemning i Fredrikstad forrige lørdag!! 

 

Ukens opptur: 

video:video1463752763

 
Forrige helg når jeg sang i Fredrikstad forran tusenvis av mennesker hvor folk var med å hoppet og sang, også dagen etter på Telenor arena da jeg opptrådte med Adelen og Alexandra Joner med Bang Bang (video).

Ukens Outfit: 


Antrekket fra gårsdagens innlegg
 

Ukens låt:


 

Beyoncé - Sorry

Ukens (oppdaterte) spilleliste: 

 

 

Håper uken deres har vært fin! God helg <3 

 

- Klem Sandra 

DAGENS


 

Topp fra Isabel Marant, sko fra Louboutin, og skjørt fra Second Female.


Jeg elsker dette antrekket. Det er så deilig å endelig kunne ta på seg noe lettere enn vinterjakka, og i tillegg så er det en gul, deilig farge! Det gjør meg glad :) 

Har dere funnet frem sommerklærne?

 

Stor klem fra Sandra 
 

Les også : 

Favorittbombere Vårmote 

 

Glutenfri Pavlova til 17.mai!

               
               Bilder lånt med tillatelse fra www.kakefabrikken.no

 

Hei dere!

I dag er siste dagen butikkene er åpne før 17.mai og da tenkte jeg å komme med et glutenfritt kaketips til dere! Jeg synes Pavlova er den perfekte kake til 17. Mai, ganske lett å lage er den og! Perfekt :-) 

 

Start med å lage bunnen:

4 dl sukker

6 eggehvitter

2 ts eddik (7%)

1 ts vaniljesukker

 

Stivpisk eggene før du litt etter litt tilsetter maisenna, vaniljesukkeret og sukkeret. Tilsett eddiken gradvis og pisk videre til røra er så stiv at den ikke flyter utover.

Jeg lager som regel disse på størrelse med en rund kakeform (ca 25cm). Når bunnen er slik du ønsker setter du bunnen på nederste rille i ovnen på 250°. Senk deretter temperaturen ned til 100 grader før du lar den stå en times tid, fortsatt nederst i ovnen. 

Når bunnen er ferdig stekt må den avkjøles på rist, da skal den bli sprø utenpå og myk inni. 

Det eneste som mangler da er å flytte bunnen over på et fat og vispe 3 dl kremfløte om til krem og pynte med de bærene du ønsker, evt. ha på et tynt lag med melis på toppen. Til 17. Mai synes jeg det er fint å bruke jordbær og blåbær, evt bringebær. Fargene blir veldig fine sammen! 

                                             
                                              Bilder lånt med tillatelse fra www.kakefabrikken.no

Enkelt og veldig godt! Håper dere liker den! 

Klem fra Sandra

Videregående skole - bare for de friske?

"Det å stille krav til elevene er å bry seg om elevene. Det er valgfritt å begynne på videregående skole, men når man har valgt å gå på videregående skole er det ikke valgfritt om man møter opp til undervisningen," sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen 

Fra høsten 2016 kommer det en ny regel som gjør at elever på videregående skole ikke får karakterer i fag de har mer enn 10% fravær i. Hovedmålet med dette er å få skulkerne tilbake til skolebenken. Er det plutselig bare skulkere og de som ikke gidder som har fravær?

Hva med de som er fysisk og/eller psykisk syke? Hva med de som så gjerne vil gå på skolen, men mangler et støtteapparat rundt seg? Hva med de med ME? Hva med de som blir mobbet så ille at de blir fysisk dårlige av å ta på seg skolesekken og åpne døra for å gå til skolen? Hva med de som har sykdommer som ikke alltid er synlige på utsiden? Eller som sliter men klarer ikke sette ord på det?

Det er disse jeg har vondt av.

Jeg snakker ikke om disse som trenger "et spark bak", jeg snakker ikke om skulkerne og jeg snakker ikke om de som rett og slett bare ikke gidder. Videregående skole er tross alt frivillig, gidder du ikke så gidder du ikke. Det får være ditt problem.

Jeg snakker om de som så veldig gjerne VIL, de som LENGTER og DRØMMER om fremtiden, venner og skolegang. Jeg snakker om de som hadde vært evig stolte over å faktisk ha kommet seg på skolen og klare å være tilstede hver dag. Det er disse menneskene denne nye regelen kommer til å ramme hardest, for den vil ramme hardt.

Vi snakker ikke om "noen få" ungdommer. I følge www.fhi.no lider nærmere 40% av ungdom i alderen 15-18 år av ulike psykiske lidelser, selvfølgelig i ulik grad. I 2013 var det hele 1800 gutter og 4100 jenter i aldersgruppen 15-19 år som gikk på antidepressiver. Økt press fra skolesystemet kommer neppe til å minske dette antallet for de det gjeldern  både fysisk og psykisk syke kommer til å kjenne denne nye regelen på kroppen. På en videregående skole med 300-400 elever er det faktisk en større andel ungdommer som på ulikt vis sliter fysisk og/eller psykisk.

Det er snakk om et tema som det for mange er vanskelig å komme seg til en lege å få hjelp for. Det er vanskelig å skulle sitte på et venterom som 16-åring for å manne seg opp til å fortelle en fremmed i helsevesenet at du sliter (for eksempel) mentalt. Det er tungt å få hjelp, det er for mange tungt å innse at man trenger hjelp og det er tungt å ikke føle at man blir hørt av de som skal være tilstede for å hjelpe deg. Man skal ikke måtte kjempe for å bevise at man er syk.

Dette gjelder jo ikke bare for de som sliter i hverdagen. Hvem vil sitte på et venterom etter 3 dager med omgangssyken for å få en bekreftelse på at du faktisk har vært syk? Jeg synes det hadde vært både ydmykende og slitsomt. I tillegg må jo dette være smittefarlig for andre på samme venterom.  

Vi kan ikke glemme alle disse ungdommene, vi kan ikke ignorere og vi kan ikke la være å inkludere og tilrettelegge for de som faktisk trenger det mest på disse 3 viktige årene.

Vil vi ha et skolesystem som automatisk stenger ute de som av ulike årsaker ikke kan, men som så veldig gjerne vil?

Vil vi ha et skolesystem som nærmest oppfordrer til ekskludering? Vil det ikke koste samfunnet langt mer å innføre denne regelen, i stedet for å tilrettelegge for de som faktisk trenger tilrettelegging?

Jeg snakker for de som bare ønsker å fungere "som alle andre" i hverdagen. Jeg snakker for de som lengter, drømmer og ønsker. Se dem, kjære politikere.

Dette er bare mine tanker og mine meninger. Du må gjerne fortelle meg hva du mener om denne saken!

Få også med deg NRK-serien Jeg Mot Meg. Den er veldig forklarende og vil kanskje hjelpe deg som kanskje ikke klarer å sette deg helt inn i hvordan det er å leve med en usynlig sykdom. Linken til serien ligger her: https://tv.nrk.no/serie/jeg-mot-meg

Jeg heier på dere.

- Sandra 

Kronikken min om Psykisk helse for barn og unge i Aftenposten

Hei kjære lesere, jeg har bestemt meg for å være åpen, ærlig, for å blottstille mine innerste tanker, følelser og vonde erfaringer. Dette for å kunne hjelpe. Eller for å håpe at jeg kan hjelpe noen. Om det så bare er én jente eller gutt som leser dette og ser at de ikke er alene om vonde tanker og å oppleve fæle ting som setter spor i senere alder. Vi trenger ett bedre system for unge som sliter. Vi trenger at de kan få øyeblikkelig hjelp. Vi trenger at de vet hvem de kan kontakte om de vonde tankerne blir for overveldende. Derfor skrev jeg denne kronikken som ble postet i Aftenposten i går.

Jeg har fått mange positive tilbakemeldinger allerede og organisasjoner som vil bruke meg, det er jeg så glad for og ser frem til å stille opp og gjøre det jeg kan. Her kommer den, håper den kan gi dere noe. Om bare en ettertanke.

Klem Sandra

 

Jeg skal kjempe for barn og unge med psykiske lidelser

Årlig brukes det omtrent 70 milliarder kroner på psykiske lidelser. 40 prosent av alt sykefravær er relatert til mental helse. Samme er 40 prosent av all uføretrygd. Psykiske lidelser koster samfunnet mer enn alle kreftsykdommer tilsammen.

Gjøres det mye? Ja. Gjøres det nok? Nei!

Tabubelagte sykdommer

Hvorfor er tilstander som dette tabubelagt?

Mange tror dette er et problem som bare rammer de svake. De som er svakt mentalt anlagt. Trolig kjenner du langt flere som sliter med psykiske lidelser enn med kreft eller andre alvorlige sykdommer. Fordi det er det dette er. En alvorlig sykdom.

Norge er blant landene i verden som bruker mest på mental helse, basert på innbyggertall. Det finnes en rekke gode psykologer og institusjoner. I enkelte deler av landet finnes det også en egen distriktspsykolog eller bydelspsykolog. Vi har også DPS ? distriktspsykiatriske sentre, som er et forsøk på førstelinjehjelp.

De med de svake stemmene

Men jeg er redd for barn og unge. Jeg er redd for dem som ikke søker hjelp. For dem som ikke har en sterk stemme og som ikke helt vet hva som er normalt og hva som ikke er normalt. I puberteten er den tiden i livet hvor en er usikker på det meste. Er jeg normal? Passer jeg inn? Hva skal jeg bli? Vil jeg få meg kjæreste? Bør jeg feste med de andre for å passe inn? Må jeg spille fotball for å bli godt likt? Er jeg pen nok? Slank nok? Moderne nok?

Hva om en har foreldre som sliter på toppen av dette? Foreldre som krangler. Drikker. Slåss. Tilpasningsvansker. Kanskje en har en onkel som er full i bursdagsselskap og prøver seg på deg. Kanskje du har en nabo som slenger slibrige meldinger. Kanskje du har en stefar som slår?

Når utsatte barn blir voksne

Problemene står i kø. Og mange har sine unike historier. Noen har prøvd å ta det opp, mange har tiet, de fleste har opplevd at de har prøvd, men ingenting har skjedd. Har du tenkt på hva overgrep, vold, alkohol og narkotika i hjemmet kan gjøre med barna?

Når de barna blir voksne og selv skal ha barn? Hva vil da være normalt? Vil det være depresjoner? Angst? Rus?

For å komme i posisjon til å motta hjelp må du mestre dine demoner og slåss mot din fiende, du må ut, og du må selv ringe. Ringe til hjelp som ikke nødvendigvis forstår deg. Hjelp som bare gjør hverdagen din verre. Og så gir man opp. En går tilbake til den stille stemmen.

Du føler deg hjelpeløs når du trenger det som mest. Vil du ringe Barnevernet? Vi du risikere å måtte bli tvangsseparert fra dine foreldre? Neppe. Er det feil på dem, eller er det feil på deg? Kan virkelig et barn under 16 år vurdere dette selv? Nei, nei og nei.

Behovet for å bli sett og anerkjent

Hva skal du gjøre isteden? Psykolog? Helsesøster? Det er eneste løsning. Muligheten til å gå til noen som ikke kjenner deg eller din familie. En person som kan hjelpe deg forstå hva som er greit og hva som virkelig ikke er greit?

Men hvordan kan en jente på 13 år få hjelp? Kan hun ringe og sette opp en time? Nei. Hun må til helsesøster på skolen, som igjen kun gir henne en henvisning som hun må ta med hjem. Hjem? Hva om problemet er hjemme?

Problemet er at behovet for å føle seg sett og anerkjent er viktigere enn det meste i denne alderen. En ønsker ikke at noen skal vite at en trenger noen å snakke med. Dette må vi kunne hjelpe til med uten at Barnevern eller andre åpner tilsynssak. 

Vi må kunne gi et tilbud som er synlig, men samtidig er usynlig.

I grove saker vil det være behov for ytterligere tiltak, men ofte er det den stemmen som gir deg svar, som bekrefter at du har rett, du trenger. Som sier at de tingene som er blitt gjort mot deg er feil, du har rett, slik skal det ikke være, og det er ingenting du har gjort som har fremprovosert slike handlinger.

Ressursene finnes

Jeg hadde en barndom som var preget av flere grufulle hendelser. Hendelser som jeg ikke forsto, hendelser som ga meg mye vondt, og som forfølger meg ennå. Jeg er ofte på reise rundt omkring i Norge, og jeg hører og ser mange ungdommer som jeg vet opplever noe av de samme grufulle tingene som jeg har opplevd.

Jeg er lei. Jeg er lei av å se ansiktene deres, lei av å se hvor lyst de har til å gi opp. Gi opp alt. Jeg er lei av at jeg ikke kan hjelpe. Jeg er lei av å leve i et land som har ressurser, men som ikke klarer å hjelpe.

Jeg vil gi de stille stemmene et ansikt

Hvis jeg hadde hatt en sterk stemme, hadde jeg fått det jeg trengte. En stemme som ga meg forståelse og svar. Ville det gjort det enklere for meg i dag? Absolutt. Det hadde gitt meg et annet liv. Et liv fylt med mer glede, flere venner, bedre selvbilde og ikke minst mer trygg på meg selv.

Jeg ønsker å gi de med den stille stemmen et ansikt. Mitt ansikt. Ikke at jeg kan garantere at ting vil gå bra. Men jeg kan gi dem mitt ansikt, som skal kjempe for dem.

Jeg skal kjempe for at barn og unge skal få tilbud om hjelp uten at det legges merke til, uten at familien absolutt må kontaktes eller bli kjent med kontakten, og jeg vil ha et land hvor alle som trenger å komme raskt til en psykolog skal få det. Ikke om tre eller seks måneder, men i løp av to til tre dager. Når de trenger det.

Jeg tror at noen få timer med hjelp kan redde liv. Det kan redde livsgleden, og det kan gjøre at mange barn og unge får et liv fylt med alt annet enn angst, depresjoner og rus.

Hjelpen må komme tidlig

Hva er god førstelinjehjelp? Er det et venterom? Eller kanskje en fagperson du kan ringe til? Der du kan være anonym og som forteller deg at du ikke er alene, men i flertall.

Et ansikt du kan møte der du er. Et smilende ansikt med kompetanse. Som gjør at vi løser problemene når de oppstår og ikke ti år senere, når problemene er så utrolig mye større. La oss få disse ansiktene ut og frem. Jeg viser dere mitt.

Jeg er tilbake!

Som dere sikkert fikk med dere i denne ukens media så har jeg vagt å ende samarbeidet med MER og Gunnar Greve. Sannheten er at jeg har byttet management, plateselskap, booking og regnskapsfører. Det har vært en prossess jeg har stått i siden januar og den har ikke vært lett. Jeg har rett og slett ikke hatt overskudd til også å skrive blogginnlegg, musikk, gjøre konserter og andre arbeidsoppgaver jeg har. Beklager det. Jeg ville skrive et blogginnlegg når jeg var klar for det og hadde overskudd, det har jeg nå, 

Hei kjære blogglesere! Håper dere vil titte innom bloggen min igjen.

I samarbeid med Gunnar og MER musikk har vi fått til masse bra ting sammen og gitt ut singler som Play My Drum, Night After Night, Moonrise, Electric City, PRTeY, Don´t Care, Heels Off og EPen LA-Files. Jeg vil takke for samarbeidet men nå går jeg videre, til ett nytt kapittel og er klare for nye eventyr.

I det siste har jeg laget masse låter, jeg har vært i Los Angeles og spilt inn med André Lindal og i Oslo har jeg jobbet med Kid Joki og Kristoffer Tømmerbakke (Erik og Kriss er forresten ute med ny singel, den kan dere høre her:)

Jeg liker de nye sangene mine og håper dere også gjør, de kommer snart :)

Jeg har også gjort ett samarbeid med MTV-Play og hver uke kommer jeg til å ha en liten Video-blogg på deres side. Jeg legger de også her, så sjekk ut. Her er den siste http://bit.ly/1Sp0lKy

Vi snakkes snart mine venner! Ha en nydelig tirsdag :)

 

----------------------------------- For the non-norwegian readers :)

 

Hello dear blog readers! Hope you will check out my blog again.

In collaboration with Gunnar and MER music we've had a good ride together and we released singles such as Play My Drum, Night After Night, Moonrise, PRTeY, Don't Care, Heels Off and EP LA-Files. I want to thank you for your cooperation but now I move on to a new chapter and I am ready for new adventures.

I have been working hard and writing lots of new songs, I've been to Los Angeles and recorded with Andre Lindal and in Oslo, I have worked with Kid Joki and Kristoffer Tømmerbakke.

I like the new songs mine and hope you do as well, coming soon :)

I've also done one collaboration with MTV-Play and each week I'm going to have a little video blog on their side. I put those here too, so check out. Here is the latest.

We'll talk soon my friends! Have a lovely Saturday :)