Aktuelt

Elsk hvem du vil

I går var jeg på premieren av "Jævla Homo" - en utrolig viktig tv-serie, med Gisle A. Gjevestad Agledahl.

Med denne tvserien vil Gisle redde ungdommer og sette fokus på fodommene nordmenn har rundt homofili. Jeg tror han kommer til å redde mange.

En av ti nordmenn har negative holdninger til homofile, viser nye tall. Da er det ikke så lett som man skal ha det til å elske den du vil i 2017.

Under første episode setter Gisle seg i ett utstillingsvindu på Karl Johan. Noen i crewet spør folk på gata hva de tenker Gisle driver med på fritiden, hva han liker, hva han er god til osv og hvor mange de tror han har hatt sex med. Alt de får vite, er at han er hetero, altså har en jentekjæreste med navn Marte.

Det blir skrevet ned at han sikkert digger fotball og å henge med gutta, at han er glad i fredagstaco, pizza og at han har hatt sex med rundt 10-20 stk.

Da folk får vite at kjæresten hans heter Kenneth, blir det plutselig skrevet helt andre ting på vinduet. Som at han sikkert er dårlig i fotball, at han liker vegetarmat og kultur og at han har hatt sex med rundt 60 (!) stk.

Dette er beviset på at det ligger andre fordommer bak det å være skeiv.

I går ville vise at man skal kunne kysse og elske hvem man vil, derfor tok vi bilder av det.

Jeg klinte til med både manageren min Rebeca, Ulrikke, Ida, Sophie Elise, Line og Malin. Jeg fikk også guttene i bandet mitt, som er heterofile, til å kysse for denne gode saken.

Og nei, det handler ikke om at det skal være "kult" å kysse noen med samme kjønn, som jeg ser noen har kommentert på sosiale medier. Det handler om å kunne elske hvem man vil, stifte familie og gifte seg med hvem man vil, holde hender på gata, kysse, være stolte. Å kunne være åpen om det uten å få rare blikk, på tide at dette normaliseres nå!

Her kysser, hvis man kan kalle det det, en av mine beste venner Nicko hovedpersonen Gisle <3

"Jævla Homo" (som er det vanligste kallenavnet i norske skoler) SERIEN anbefaler jeg.

Se den HER

Har også lagt til musikkvideoen til "Blue" da denne låta handler om det å ikke bli akseptert for den man er, og kanskje, mobbet for det.

 

Jeg elsker dere 

 

Tøffe barn

I dag reiste jeg til Bergen og dro rett på besøk til Haukeland sykehus.

Her møtte jeg barn med uhelbredelig kreft. Barn som var i stadiet til å bli friske og barn som akkurat hadde fått den tunge beskjeden : Du er syk.

Noen kunne ikke gå eller prate lengre og satt i rullestol. En jente ved navn Mariell lærte meg å lage papirhjerter.

Her er Bettina, en nydelig og positiv jente.


De som jobber i kreftforeningen hadde printet ut bilder som jeg kunne skrive hilsener på.

Å møte disse barna, som har en så hard hverdag, var vondt.

Det er barn som sitter i rullestol istede for å lære seg å sykle. Barn som ligger i en sykeseng istede for å leke med vennene sine. Barn som ikke kan gå på skolen for de må ha daglig oppfølging av lege, som må gå igjennom tøffe operasjoner, som tidlig må lære å takle massiv motgang. Barn som kanskje ikke overlever.

Det er disse barna Kreftforeningen hjelper, det er barn og voksne i slike situasjoer som Vinterlyd og Krafttak mot kreft støtter.

I morgen spiller jeg, Jesper Jenset, Isac Elliot og Jan Eggum på Festplassen i Bergen.

Kommer du? <3

 

LES OGSÅ :

Sterkt møte

Vinterlyd og krafttak mot kreft

VINTERLYD

Gjorde meg sterkere

 

- Sandra

Sterkt møte

I denne perioden er jeg med Vinterlyd på turné.

Vinterlyd er et samarbeid med Kreftforeningen og p4 og i denne anledningen har jeg fått vært med å møtt mennesker med kreftdiagnoser og fått ett virkelig innblikk i den saken vi er med å støtter som artister.

I går var vi og besøkte Vardesenteret i Stavanger. Vardesenteret er et friareal for kreftpasienter og pårørende.

Her møtte jeg en spesiell mann, Jan Helge, som for ikke lenge siden lå i koma i 6 uker og som lenge har levd med en livstruende sykdom. Selv om Jan Helge er syk så hadde han mye livsglede og ett fantastisk humør. Det var veldig inspirerende å møte en så positiv person som har så tøffe dager.

Legene hadde sagt at det mirakel at han var i live. En sensasjon at han bare kunne sitte å snakke med meg, og smile.

Jan Helge skrøt veldig av Vardessenteret, som er startet av Kreftforeningen og er noe av det de samler inn pengestøtte til i år. Han sa at dette var fristedet hans, der han kunne få svar på ting han lurte på ang sykdommen, han kunne møte andre i samme situasjon og bare være sosial i ett miljø han ble forstått.

Vinterlyd er en del av «Krafttak mot kreft» og arrangeres av Kreftforeningen og P4.

Sammen har de i over 10 år reist Norge rundt for å samle inn penger til kampen mot denne forferdelige sykdommen som rammer alt for mange nordmenn.

I 2015 fikk flere enn 32 500 personer i Norge kreft. Takket være forskning kan vi for første gang si at flere enn 70 prosent overlever. Likevel dør det nesten 11.000 hvert år. Årets aksjon handler om å gi dager til livet, og liv til dagene. Mer info HER

Dette er noe jeg er stolt av å være en del av.Her med Atle og Isac Elliot

Følg med i morgen for da skriver jeg om mitt møte med barneavdelingen på Haukeland sykehus.

Også spiller vi i Bergen i morgen :)

LES OGSÅ :
 
 
- Sandra
 

kvinnedagen <3

I dag er det 8. mars, Kvinnedagen.Gratulerer jenter, damer, frøkner, fruer, kvinner, bitcher, bærter, divaer, dokker, kjerringer, koner, kvinnfolk, kæber, hurper, merr, tisper og younameit - navn vi har blitt kalt.

Vi er de med brøst som kan være små, middels eller irriterende store. Vi er de med flagrefitter (som er en av parolene i 8. mars toget i dag i Oslo. "La fitta flagre fritt - Nei til kosmetisk intimkirurgi") muffinmage, bollemus, hengepupper, appelsinhud, ridebukselår, thigh gap, kalkunhals og grevinneheng. Vi har runde, høye, lave og spinkle kropper. Vi er flotte akkurat som vi er.

Vi er de som lager folkene her i verden, vi er fantastiske, og vi har stemmerett her i Norge. Vet ikke om jeg skal si at vi er heldige eller ikke, for i mitt hode er det en selvfølge, men det er ikke en selvfølge i alle land.

Kvinner kan ha meninger i Norge uten å bli stigmatisert. Vi har lov til å kjempe for vår rett. Vi har lov til å velge selv om vi skal ta abort eller ikke.

Om likestillingen i Norge er der den burde være er fortsatt et viktig og aktuelt tema. De kvinnene jeg tenker på i dag er de som ikke har disse "godene" (eller selvfølgene, som jeg kaller det) Det finnes kvinner og jenter der ute som hverken har rettigheter eller frihet.

De har ikke rett til å kle seg som de vil, snakke med hvem de vil, velge om de skal ta en utdannelse, velge hvem de skal gifte seg med, velge selv om de skal bli omskåret. De har ikke stemmerett, mange har ikke engang rett over sin egen kropp.

Vi kjemper ikke for makten til kvinnene: Vi kjemper for likeverd og menneskeverd.

Heia 2017!!

Første post i 2017!

Hvorfor? Jo, for jeg jobber masse i studio for tiden, kjenner meg kreativ og glad og ofte viser det seg at når jeg er på mitt mest travle så blir det sjeldnere bloggposter, men jeg skal prøve å være flinkere til å kombinere. Hvordan har deres år startet? Har noen holdt nyttårsforsettene sine ?

Mine var som vanlig å prøve å holde meg i form i år også, så i morgen kommer en treningspost.

 

Statusrapport punktum

A photo posted by Sandra Lyng (@sandralyng) on

Snakkes <3

Julegavetips til han

Fortsatt ikke kjøpt julegave til kjæresten, broren eller kompisen din? Her er noen ting jeg kommer til å gi :) 
Diesel SMIAA Skjerf black / Diesel DRUM ROLL Ryggsekk black / Homme M Deostick 75g / Calvin Klein Underwear POWER Underbukse black / Burberry Solbriller light gold/matte black
Topman AZTEC 4 PACK Sokker multi bright / Topman Treningsbukser charcoal / Topman BURG MOOSE Jumper rød / LAGERFELD Sjal schwarz / M Deostick 75g
Esprit Lue grå / Triwa NEVIL Kronografklokke brun / Zign Skulderveske brown / American Apparel Treningsbukser zinc / American Apparel HEAVY TERRY Treningsjakke maroon
Diesel BITWO Belte braun / Marc O'Polo MIX PROGRAM Pyjamasbukse jeans / Kettlebell 8 kg / Barbermaskin S9511/31 / Hettesweatshirt TF Logo Hoodie
 
Andre tips :
 
- Flaxlodd
- Godteri
- Ølglass
- Tøfler
- Badekåpe
- Apple TV eller Chromecast
- Spill
- Sportsting som han evt interesserer seg for
- Bok, eller lydbok-gavekort. Kanskje en biografi fra en av favorittartistene hans
- Hvis det er til kjæresten din kan du for eksempel skrive små lapper og gi han gavekort fra deg, på massasje, at du lager en middag ect. Bare fantasien kan stoppe en her - Gratis og veldig gøy :)
 
GI (OGSÅ ELLER HELLER) EN GAVE FRA HAN SOM HJELPER - Se min forrige post JULEGAVE MED MENING
 
<3 S

Julegave med mening

Hei dere, god lørdag.

I dag hadde jeg tenkt å skrive ett innlegg med tips til hva man kan gi i julegave til for eksempel venner, søster eller bestefar. Jeg tenkte å skrive at bestefedre alltid blir glad for noe å holde seg varme i ute i kulden, som for eksempel ett par hansker, men da jeg leste nyhetene før jeg gikk inn for å skrive innlegg slo det meg. Sannsynligheten for at bestefedre har hansker fra før av, eller noe å holde seg varme på ute i den norske kulda er rimelig stor.

Sannsynligheten for at mange tusen barn i Aleppo holder seg varme nok, er lik null.

Jeg kommer til å gi to gaver til lillesøster på 5 i år. En liten oppmerksomhet under treet - og en julegave på vegne av henne. En gave som hun kanskje ikke helt forstår. Ett gavekort med teksten : "Dette kortet gir omtanke for folk som er på flukt fra krigen i Syria". Jeg kommer til å ringe henne på julaften og forklare, at grunnen til at ikke hun fikk nok en "Frozen-dukke" (ironisk nok??) i år, var at hun nå fikk bidra til at barn på hennes alder overlever. At hun er veldig heldig som får mat i julen, som slipper å fryse og som slipper krig.

Jeg vet at hun kanskje ikke vil forstå alt, men at hun kanskje vil smile og forhåpentligvis si : "Er det sant? Hjelper jeg noen nå?" Hun vil løpe videre å leke med lekene hun har fått i overflod, men en dag vil hun forstå at dette var en julegave med mening.

Det regner bomber i Aleppo mens det regner julegaver her.

Det er mange måter å hjelpe på som for eksempel å bli fadder som jeg og min familie er i SOS barnebyer eller gjennom Flyktninghjelpen. Til gaver valgte jeg å hjelpe igjennom Røde Kors.

Gi en gave til de som trenger det, send SYRIA til 2272 eller gå inn på denne siden å gi gavekort fra Røde Kors.


Håper det ligger noen sånne gavekort under mitt juletre i år også <3
 

Varm juleklem fra Sandra

 

LES OGSÅ : 

VENN ELLER FIENDE?

KJÆRLIGHET

 

hits